fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de lekkerste nachtmode voor op vakantie

Ben jij ’team grote koffer’ of ’team travel light’. Vroeger behoorde ik absoluut tot de eerste categorie; de koffer kon mij niet groot genoeg zijn. Ik pakte minimaal drie paar slippers, tien jurkjes, vijf broeken, vier pyjama’s, twee sport outfits, tien shirts en dertig badpakken en bikini’s in. Nu ik kinderen heb, gaat dat wel anders. Voor de twee meiden gaat zo veel spul mee, dat er weinig kofferruimte voor mij overblijft. Ik reis daarom vaak met alleen handbagage en pak een stuk slimmer in. En ik moet eerlijk zeggen: het is een stuk fijner. Want wie heeft er tien jurkjes nodig tijdens een vakantie van zeven dagen? Ik niet, haha! In mijn koffertje zit nu alleen wat ik écht nodig heb en ik heb inmiddels veel ervaring in het maken van slimme inpak keuzes. In dat kader wil ik het graag hebben over nachtmode voor op vakantie. Dit is de lekkerste nachtmode dames!

Ademende stoffen

Als je naar een warm oord reist, kun je het best kiezen voor luchtige en ademende stoffen. Dat zachte velours huispak is super voor een vakantie naar een koude plek, maar in Spanje, Griekenland of Italië ga je hier waarschijnlijk niet gelukkig van worden. Stoffen als katoen, zijde en linnen zijn een stuk fijner als het buiten heet is. Staat het kwik ’s avonds nog boven de 30 graden? Dan zou je zelfs kunnen overwegen om in een dunne slipdress of helemaal naakt te slapen. Leg dan wel een dun laken over je heen; zeker als de slaapkamer een airco heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Livera (@liveranl)

Even bedekken

Slaap je in sexy niemendalletje of zelfs helemaal naakt en zijn jullie met anderen op vakantie? Dan kan het fijn zijn om iets mee te nemen waarmee je je even kunt bedekken. Denk hierbij aan een badjas dames, een mooie duster of een stijlvolle kimono. Fijn als je ’s nachts naar de wc moet, al vroeg een kop koffie gaat zetten of nog wat moet pakken.

Houd rekening met de airco

Verblijven jullie op een plek met een airco? Super! In dat geval kun je heerlijk koel slapen en is het kiezen van een pyjama dus wat eenvoudiger. Houd er bij een airco rekening mee dat het snel te koud aan kan voelen. Zet ‘m dus niet te koud of trek een wat dikkere pyjama aan. Heb je (net als ik) een partner die de airco flink koud zet ’s nachts? Dan kun je overwegen alsnog dat lekkere velours pak in je koffer te mikken 😉

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Livera (@liveranl)

Praat mee over nachtmode voor op vakantie

Waar gaan jullie deze zomervakantie naartoe? Blijf je lekker in Nederland of maken jullie een (verre) reis. En pak je dan liever licht of juist heel uitgebreid? Wat vind jij fijne nachtmode voor op vakantie? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Afbeelding boven artikel: iam_os via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook