fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de belangrijkste maaltijd van de dag als je probeert af te vallen

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik eigenlijk altijd op dieet ben. Het ene moment ben ik strenger voor mezelf dan het andere moment, maar tevreden met mijn gewicht ben ik nooit geweest. Als ik nu foto’s terugzie van de tijd voordat ik kinderen kreeg, kan ik me niet voorstellen dat ik toen dacht dat ik te dik was. Eigenlijk toont dit wel dat wat mijn gewicht ook is, ik er waarschijnlijk nooit tevreden over zal zijn. De tijd zal het leren, maar voor nu lijn ik lekker door 😉

Wat én wanneer

Op 5 september ga ik trouwen! Mijn jurk is prachtig, maar het is natuurlijk wel fijn als ik er op dé dag ook goed inpas. Ik let dus een beetje op mijn eten en dat voelt goed. Maar wist je dat niet alleen wát je eet van belang is bij het afvallen, maar ook wanneer je het eet?

Belangrijkste maaltijd

Uit onderzoek van The American Journal of Clinical Nutrition is gebleken dat vooral de lunch een hele belangrijke maaltijd is als je probeert af te vallen. In het onderzoek werden 80 vrouwen gevraagd het grootste deel van hun dagelijkse calorieën óf tijdens de lunch óf tijdens het diner te eten. Na 3 maanden bleek dat vrouwen die meer calorieën bij de lunch dan bij het avondeten aten, 1,3 kilo meer waren verloren dan de vrouwen die meer calorieën binnenkregen bij het diner.

Niet alleen vielen de vrouwen die stevig lunchten meer af dan de andere groep, ook hun bloedsuikers waren lager. Lagere bloedsuikers verkleinen de kans op diabetes.

Goed nieuws

Persoonlijk vind ik dit geweldig nieuws. Lunch is helemaal ‘my thing’ en als ik kan kiezen tussen een grote lunch of een groot diner, dan kies ik voor de lunch. Wat kies jij liever, een grote lunch of een grote avond maaltijd? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook