fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is alles wat je nodig hebt voor een selfcare avondje

Ervaar je veel stress? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door je werk? Of heb je bepaalde problemen in je leven? Door van een selfcare avondje te genieten, neem je even afstand van het normale leven. Het trekt je uit de sleur van het leven, waarbij je volledig in de ontspanmodus terecht kunt komen.

Hiervoor is het niet meer langer noodzakelijk om naar een duur wellnesscentrum te gaan. Nee, je kunt thuis ook een selfcare avondje creëren. Om dit zo aangenaam mogelijk te maken, moet je wel enkele voorbereidingen treffen.

Een bad

Als men het over ontspannen heeft, heeft men het indirect over een bad. Als je in een heerlijk warm bad gaat liggen, begint het genieten vanaf het eerste moment. Je dompelt je onder in het warme water, waardoor je lichaam volledig ontspant. Bovendien hoef je in bad even nergens aan te denken. Niet aan je werk en niet aan de problemen in het leven.

Bovendien kun je het in jouw bad nóg aangenamer maken. Dit doe je bijvoorbeeld door een bruisbal in het bad te stoppen. Deze bruisbal zorgt voor gekleurd water, waardoor je huid zacht gaat aanvoelen. Tevens brengt de bruisbal een aangename geur met zich mee. Dankzij deze geur kom je nóg meer in de ontspanmodus terecht!

Een lekker muziekje

Ga je in bad liggen? Zet dan een bluetooth speakertje in je badkamer. Zet rustgevende muziek op en zet het volume niet al te hoog. Dankzij deze rustgevende muziek ga je van nóg meer ontspanning genieten.

Gezichtsmasker

Als je in bad ligt, kun je ook voor een heerlijk gezichtsmasker kiezen. Het is overigens ook mogelijk om dit gezichtsmasker ná het badderen pas op te doen. Laat het gezichtsmasker in ieder geval enige tijd zitten; daar word je volledig zen door.

Geurkaarsen

In jouw badkamer kun je ook heerlijke geurkaarsen neerzetten. Deze kaarsen zorgen voor een aangename geur, waardoor je nóg meer gaat ontspannen. Je hebt tevens de keus uit allerlei geursoorten; daarmee maak je jouw selfcare avondje nog aangenamer.

Ontspannen kleding

Een selfcare avondje hoeft zich niet altijd in of rondom de badkamer af te spelen. Je kunt ook ‘gewoon’ een kimono aantrekken en heerlijk op de bank liggen. Zet je favoriete serie aan, leg je telefoon weg en geniet van het moment waarop je tot rust komt en even nergens aan hoeft te denken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook