fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit doet Ka met roddels die over haar worden verspreid!

Je kent ze wel: buurvrouwen die altijd op de hoogte zijn van alle nieuwtjes uit de straat. Dames die niet de beroerdste zijn jou die verhalen te vertellen. Niet zelden schromen ze ervoor de feiten iets te verdraaien. Aan te dikken. En voor je het weet staan ze gewoon schaamteloos te roddelen. Ik denk dan altijd: als je zo over haar van nummer 68 praat, heb je vast ook over mij met haar van nummer 74. Roddelen kan schadelijk zijn. Hoogste tijd dus om je er tegen te wapenen!

Ik ben niet vies van een goede roddel. Wel merk ik dat ik steeds vaker met een grote boog om roddeltantes loop. Omdat het me eigenlijk niet zoveel interesseert wat een ander doet of juist niet. Leven en laten leven is gewoon het beste voor iedereen. Degene die roddels de wereld in schopt, heeft vaak geen idee wat het effect ervan kan zijn. Wat kun je doen als er over je wordt geroddeld?

Dit kun je doen als er over je wordt geroddeld!

  1. Zorg voor een positief zelfbeeld. Jij weet zelf het beste hoe het echt zit. Het is al kwalijk genoeg dat jij opgelaten voelt omdat je bang bent wat anderen denken over jou als ze de roddels horen. Onthoud: roddel zegt meer over degene die het doet, dan over jou.
  1. Confronteer de roddelaar. Wanneer er onwaarheden over jou worden verspreid is het goed hier wat van te zeggen. Het kan opluchten om je standpunt duidelijk te maken. Als je de roddelaar confronteert, geef je aan dat je niet van plan bent over je heen te laten lopen. Zoek een goed moment om het te zeggen en blijf dicht bij jezelf. Vertel wat die laster met jou doet.
  1. Doe er je voordeel mee. Hoewel het niet leuk is, kunnen roddels je leven verrijken. Je leert er namelijk veel van. Zo moet je voor jezelf opkomen en je moet de roddelaar ermee confronteren. Op deze manier leer je om te gaan met vervelende situaties.
  1. Besteed geen aandacht aan die lasterpraatjes. Misschien wel de beste manier om rodddels te pareren, is ze te negeren. Doe of het je allemaal niets doet, sta er boven. Want je de kans is groot dat jij nu mikpunt bent, maar dat morgen een ander aan de beurt is.
  1. Zorg ervoor dat roddels geen grip op jouw leven krijgen. Als er over je wordt geroddeld, wil je het misschien het liefst in bed blijven met het dekbed over je hoofd. Je schaamt je ook al weet jij dat het niet waar is. Vermijd plaatsen waar roddelaars zijn niet. Recht je rug en laat zien dat het jou niet raakt. Dan is de lol er snel vanaf.

Heb jij te maken gehad met hardnekkige roddels die over jou werden verspreid? Hoe ging je daarmee om? Laat het ons weten. Praat mee in de comments onder dit artikel.

 

Reageer ook