fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dingen waar je op moet letten bij het kopen van een bh

Op het moment dat je een bh koopt, zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om op te letten. Door hierop te letten, weet je zeker dat je een goede bh koopt. Bh’s kunnen erg prijzig zijn. Hierom is het prettig om te weten waar je op moet letten bij de aankoop van een bh.

De maat van de bh

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de maat van de bh. Hierbij is het handig om elke bh die je wilt kopen te passen. Dit komt doordat de ene bh anders uit kan vallen dan de andere. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Verder kun je het beste een bh uitkiezen aan de hand van een cupmaat. Als je een grote maten bh nodig hebt, is het vaak erg belangrijk om ook naar de borstomtrek. Dit is namelijk wat bepaald hoe groot het elastiek van een bh is. Het is erg belangrijk dat dit ook goed zit.

Op het moment dat je een bh hebt met een te grote borstomtrek, is het handig om bij elke stap die je kleiner doet, een cupmaat groter te nemen. Een kleine borstomtrek heeft namelijk ook invloed op de cupmaat. Andersom werkt dit precies hetzelfde.

Als de cupmaat en de borstomtrek allebei niet goed zijn, kun je het beste allebei een stap hoger of lager doen. Bij de borstomtrek werkt dit vaak per 5 cm.

Soorten bh’s

Er zijn een aantal soorten bh’s waar je voor kunt kiezen als je op zoek bent naar een bh. Tussen deze bh’s zit vaak een wereld van verschil. Hierom is het handig om hier rekening mee te houden.

De meeste bekende bh is de beugel bh. Dit is een bh die ondersteuning biedt door middel van een beugel aan de onderkant. Deze bh’s worden veel gebruikt onder normale kleding.

Verder heb je ook nog de sport bh. Dit is een bh die extra ondersteuning biedt tijdens het sporten. Het is erg belangrijk om dit te hebben als je gaat sporten. Dit komt doordat veel vrouwen last krijgen van hun borsten als ze sporten en geen goede ondersteuning hebben.

Een sport bh zorgt voor ondersteuning door je borsten tegen je lichaam aan te drukken. Dit zorgt ervoor dat ze geen kant op kunnen. Hierdoor kun je vrij bewegen zonder dat je last krijgt van pijn in je borsten.

Op het moment dat je zwanger bent, kan het ook handig zijn om gebruik te maken van een specifieke bh. Je hebt hiervoor namelijk de zwangerschapsbh. Dit is een bh die speciaal voor zwangere vrouwen is ontwikkeld.

Deze bh’s bieden namelijk extra ondersteuning voor de borsten van zwangere vrouwen. Ook zit er een absorberende vulling in. Dit zorgt ervoor dat op het moment dat je borsten melk lekken dat je dit niet in je kleding kunt zien. Het is erg prettig om hier zekerheid over te hebben.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook