fb
Damespraatjes Damespraatjes

Diëtist geeft tips voor het op gewicht blijven na je dieet

Met veel bloed, zweet en tranen is het je gelukt om je streefgewicht te halen. Gefeliciteerd! Het minderen met ongezond eten en regelmatige sportsessies hebben ervoor gezorgd dat je flink wat kilo’s hebt verloren en dat geeft je een heerlijk gevoel. Maar hoe zorg je er nou voor dat je deze gezonde levensstijl en het bijbehorende gewicht kunt behouden? Een diëtist geeft antwoord! 

Wetenschappelijk bewezen methoden

Lukt het jou nooit om na het afvallen nooit om op gewicht te blijven? Je bent niet alleen! Slechts twintig procent van de mensen die afviel met een dieet wist de kilo’s er voorgoed af te houden. Waarom zij wel en ik niet, zal je je misschien afvragen. Gelukkig zijn er een paar wetenschappelijk bewezen methoden om te zorgen dat de kilo’s wegblijven.

Tips

Het National Weight Control Registry deed onderzoek naar mensen die één jaar na het afvallen een gewichtsverlies van ten minste vijftien kilo wisten te behouden. De gewoonten die hierin naar voren komen, zorgen voor langdurig resultaat. Diëtiste Desiré van der Kruk vertelt tegen Margriet welke dat zijn:

  • Je zorgt voor ten miste een uur lichaamsbeweging per dag
  • Je houdt een consistent eetpatroon aan en ontbijt elke dag
  • Je kijkt minder dan 10 uur per week televisie
  • Je houdt een eetdagboek bij
  • Je weegt jezelf elke week

Praat mee

Nou, dit moet te doen zijn toch? We hopen dat het jullie goed kan helpen. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook