fb
Damespraatjes Damespraatjes

Diamond painting is een creative, ontspannende hobby

We hebben iets nieuws… Een fascinerende hobby waarbij je creativiteit ontdekt en ontwikkelt. En het heet: diamond painting. De glinsterende oppervlakken van de synthetische kristallen steentjes verlenen het kunstwerk een sprankeling waardoor je er naar blijft kijken. Het aantal afbeeldingen dat je na kunt maken is eindeloos. Er zijn verschillende soorten steentjes waaronder platte en diamantvormigen, die allemaal een eigen sfeer en uitstraling hebben. Het is een super leuke hobby, want je kunt iets moois voor je huis creëren terwijl je tegelijkertijd zelf helemaal tot rust komt. In deze rare tijd kun je dus zelf kleine meesterwerken gaan maken.

Wat heb je nodig?

Het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. De prachtige tinten die gebruikt worden diamond painting zijn afgeleid van kleuren voor borduurgaren. Alle kleuren die je nodig hebt voor de afbeelding die je wilt maken zijn voor je geselecteerd, in zakjes gedaan en gemarkeerd. De ondergrond voor diamond painting is een canvasdoek bedrukt met dezelfde markeringen die op de zakjes van de steentjes staan. Een handige pen met een blokje was die je helpen de glanzende kristallen van diamond painting op te pakken worden meegeleverd, net als een handig sorteerbakje voor de steentjes en soms zelf een pincetje.

Moeilijk? Helemaal niet

Om diamond painting voor te bereiden kun je van alle zakjes een punt afknippen waarna je de zakjes met de markeringen naar boven legt. Plaats het canvas op een vlakke ondergrond. Op het canvas zit een plakfolie die je voorzichtig in een hoekje losmaakt. Van daaruit kun je het beste beginnen met plakken. Trek je het folie in zijn geheel eraf kan het zijn dat de lijm op het canvas slechter gaat pakken door stof of vuil wat in de lijm terecht komt. Hou daarom zo lang mogelijk de folie op de afbeelding. In het bijgeleverde sorteerbakje giet je dan steentjes in de kleur waarmee je wilt gaan werken. Heb je steentjes over als je met een andere kleur wilt beginnen of helemaal stopt voor dat moment dan giet je die, ook weer met het sorteerbakje, terug in het zakje waar de steentjes uit komen.

De bijgeleverde pen heeft een holle punt die je in een blokje was drukt. Niet teveel anders worden de steentjes vuil. Met de was pak je een steentje en plakt die op het vakje met de aangegeven kleur. Heb je een aardig stukje gedaan, duw ze dan met een pincet nog wat netter tegen elkaar en druk ze nog even extra aan, eventueel met een speciale diamond roller. Zo weet je dat alles goed vast zit. Je kunt de steentjes natuurlijk ook gewoon met de vingers oppakken maar dat is een gigantisch precies werkje.

Ontspannende hobby

Diamond painting is een heerlijke hobby waarbij de tijd vliegt. De mooie kleuren, bijzondere afbeeldingen en rustgevende activiteit zorgen ervoor dat je op een ontspannen manier een mooi kunstwerk maakt dat je veel voldoening geeft. Of je lang achter elkaar met diamond painting bezig bent of soms een stukje plakt, net wanneer je tijd hebt, je kijkt uiteindelijk met plezier naar een kunstwerk dat je zelf gemaakt hebt met diamond painting

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook