fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze zomer barst het WK voetbal weer los! Wat moet je weten om er over mee te kunnen praten?

Ik herinner het me als de dag van gisteren: de avond waarop Nederland tijdens het vorige WK voetbal dik won van Spanje. Het was vooral bijzonder omdat Nederland vier jaar daarvoor nog verloor tegen Spanje in de finale. Een geweldige start van een mooi WK dus! 

Inmiddels zijn we vier jaar verder. En we kunnen wel stellen dat er op voetbalgebied veel is veranderd… Waar we vier jaar geleden nog tot de favorieten behoorden, hebben we ons voor deze editie helaas niet kunnen plaatsen. Maar dat betekent niet dat het geen mooie voetbalzomer wordt. Ook als Nederland niet meedoet kunnen we genieten van mooie wedstrijden, gezellige avonden en natuurlijk heel veel knappe mannen.

Wij geven je vast de belangrijkste info waardoor je dit toernooi weet wat je staat te wachten:

  • Het WK wordt dit jaar georganiseerd door Rusland en gaat op 14 juni van start. Op 25 juli wordt de finale gespeeld en is bekend wie zich de nieuwe wereldkampioen mag noemen.
  • Vier jaar geleden was Duitsland de winnaar. Dit jaar starten ze in de groep met Mexico, Zweden en Zuid-Korea.
  • Ook in 2002 wist Nederland zich niet voor het WK te kwalificeren. Onder bondscoach Louis van Gaal kwam Oranje destijds niet door de kwalificaties.
  • De wedstrijden worden in 11 steden door heel Rusland gespeeld, waaronder in Moskou, Sint-Petersburg en Sotsji.
  • Het Olympisch Stadion in Moskou dient als toneel voor de halve en hele finale(s).

Hoe ga je het leuk maken zonder Nederland?

Je laat jouw plezier toch zeker niet afhangen van ‘ons’ elftal? Nee, dat doe je niet! Jij vermaakt je ook zonder het Nederlands elftal en ik ga je nu vertellen hoe 🙂

1. Bekijk alle deelnemende teams en selecteer het team met de knapste spelers. Zo, nu heb je een team om voor te juichen.

2. Spoor je vriendinnen aan ook voor dit team te zijn en organiseer een heuze fan-avond. Deze fan-avond wordt natuurlijk gedragen door wijn, kaas en knappe mannen in korte broekjes.

3. Zelf ook nog wat winnen? Dan kan je wedden op het WK voetbal! Je kan natuurlijk geld op jouw super-knappe-mannen-team inzetten, maar verdiep je dan ook zeker even in het BESTE team;)

En, heb jij ook zo’n zin in het WK? En heb jij al besloten of je geld op wedstrijden in gaat zetten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook