fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze Valentijnsdag eens écht lekker uit eten? Check hier welke restaurants hoog scoren!

Valentijnsdag valt dit jaar op een vrijdag! En dat is goed  nieuws, want dan kan je heerlijk uitgebreid uiteten én ook nog eens van het weekend genieten. Het uitgelezen moment om samen met je grote liefde (of natuurlijk een goede vriend of vriendin) eens even écht lekker uiteten te gaan. Een mooie fles wijn, het uitgebreide menu, eindeloos kletsen… Are you in? 

Stijgende trend

Uit onderzoek van Eet.nu blijkt dat Nederlanders Valentijnsdag steeds vaker in een restaurant vieren. Tussen 2016 en 2019 steeg het aantal tweepersoons reserveringen op 14 februari jaar op jaar. Gezien de stijgende trend en het feit dat 14 februari dit jaar op een vrijdag valt, verwacht Eet.nu dat in 2020 nog meer mensen Valentijnsdag in een restaurant zullen vieren.

Restaurants die hoog scoren

Restaurants die het onder stellen goed doen, zijn tapasrestaurants en steakhouses. Ook Griekse, Franse en Italiaanse restaurants zijn in trek op Valentijnsdag. De populairste steden voor een romantisch diner voor twee, waren in 2019 Haarlem, Utrecht en Tilburg. Niet gek, want daar zitten heel veel leuke restaurantjes!

Hoe wij het vroeger deden

Wat een fijn restaurant is om te gaan eten, is natuurlijk heel erg persoonlijk. Toen Ward en ik nog in Amsterdam woonden en we nog geen kindjes hadden, gingen we elke week uiteten. Soms zelfs wel twee keer! Een lekkere pizza in dat restaurantje om de hoek, een fijne daghap in ons favoriete café of een late night tapas diner bij onze favo Spanjaard. Het was allemaal heel laagdrempelig en makkelijk, dus ook voor een snelle hap liepen wij al snel de horeca binnen.

Tegenwoordig wel anders

Tegenwoordig is dat wel anders. Met twee jonge kinderen eet je gewoon vaker thuis én ga je op tijd naar bed. Tel daar ook nog eens bij op dat we nu in Bussum wonen (waar je overigens ook lekker kunt eten), maar waar je het gewoon iets minder snel doet… Toch is het niet zo dat Ward en ik nooit meer samen uiteten gaan. En als we gaan, dan doen we het goed!

Uitgebreid tafelen

Om de beurt zoeken we een steengoed restaurant uit waar we altijd nog een keer hebben willen eten. Voor het etentje trekken we de hele avond uit en zorgen ervoor dat we niet meer zelf naar huis hoeven te rijden. Eigenlijk altijd bestellen we het menu van de chef, met een bijpassend wijnarrangement. Het is heerlijk om je volledig over te geven aan de suggesties van het restaurant. En omdat het goede restaurants zijn, weet je dat eigenlijk alles wat je krijgt genieten wordt.

Belangrijke tijd samen

Dit is niet iets waar je elke week zin in hebt, maar zo nu en dan vinden wij het zó fijn. Het is heel erg belangrijk om als (jonge) ouders ook nog tijd als stel samen door te brengen. Valentijnsdag is het uitgelezen moment om uitgebreid te gaan eten en weer eens écht oog voor elkaar te hebben. En of je dan een pizza-tje hapt bij het restaurantje om de hoek of je door een sterrenchef volledig in de watten laat leggen, maakt eigenlijk niet uit. Als het maar een avond is waarin jullie helemaal in elkaar kunnen opgaan!

Goede tip!

Samengevat: ga op zoek naar een restaurant waar jullie zeker samen van kunnen genieten. Geen idee wat bij jullie in de buurt leuk is, of wil je je horizon iets verbreden? Kijk dan eens op Eet.nu. Hier vind je snel een goed restaurant bij jou in de buurt, zie je hoe hij beoordeeld is en of ze momenteel een aantrekkelijke deal hebben.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook