fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze auto’s zijn na een paar jaar al bijna niks meer waard

Zodra je met je auto de dealer uitrijdt, is hij direct een stuk minder waard. Ik zou dan ook nooit een helemaal nieuwe auto kopen, maar kies liever voor een model met 20.000 tot 50.000 kilometers op de teller. Zo weet je dat hij rijdt als nieuw, maar betaal je daar niet de prijs voor. 

Wist je echter dat de ene auto de andere niet is, als het op waardevermindering aankomt. De ene auto verliest in drie jaar tijd veel meer waarde dan de ander en dat is goed om te weten bij het kiezen van een nieuwe auto. De Britse autowebsite WhatCar deed hier onderzoek naar en stelde een lijstje op met de auto’s die het snelste zijn waarde verliezen. Staat jouw auto hiertussen?

Bij alle auto’s die zijn meegenomen in de vergelijking, is uitgegaan van een kilometerstand van 36.000. Deze auto’s zijn na een drie jaar al bijna niks meer waard!

1. Maserati Quattroporte

Wat een beest, is deze auto toch! Helaas is dit wel dé auto die de meeste waarde verliest in de eerste drie jaar. De nieuwprijs is € 83.789 en na drie jaar is hij nog te verkopen voor € 17.452. Dit betekent dat er slechts 20,8 procent van de oorspronkelijke waarde overblijft… Daar word je niet vrolijk van als je hem gaat inruilen.

2. Fiat Tipo

Een echte familie hatchback, is de Fiat Tipo. Hoewel hij nieuw al flink voordelig geprijsd is, gaat daar nog heel wat af in de eerste drie jaar. De nieuwprijs is € 24.134 en hier is na drie jaar nog maar € 5.089 van over. Dit houdt in dat hij slechts 21,1 van de oorspronkelijke waarde overhoudt.

3. Peugot 308

De Peugot 308 zie je veel rijden op de Nederlandse wegen. Maar hem verkopen? Dat is misschien niet zo’n goed idee. Na drie jaar heeft hij slechts 21,4 procent van zijn waarde behouden. De nieuwprijs was € 25.158 en daar is na 3 jaar € 5.393 van over.

Andere modellen

Andere modellen die niet zo waardevast zijn als je misschien had gehoopt, zijn de Audi A8, de Mercedes S-klasse Cabrio, de Peugot 108, de Citroën C1, de Jaguar XF, de Fiat 500 C en de Opel Astra.

Wist jij dit?

Heb jij een van deze auto’s? Wist je dat deze zo snel in waarde dalen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

foto boven artikel: Wikipedia

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook