fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze 3 beroepen krijgen veel te weinig waardering en dat mag best eens gezegd worden!

Waardering tonen. Het klinkt zo makkelijk, maar eigenlijk doen we het veel te weinig. En als ik het over ‘we’ heb, heb ik het uiteraard ook over mijzelf. Zo tegen het einde van het jaar maak ik altijd de balans op; wat waren mooie momenten, wat waren mindere momenten en wie speelden er een belangrijke rol in mijn leven. Dit jaar wil ik hier meer opvolging aan geven en dus ook mijn waardering tonen naar die belangrijke mensen.

Wie zijn deze belangrijke mensen en waarom verdienen ze meer waardering?

Oh, ik zou hier een hele lange lijst van kunnen maken! Zo ben ik elke dag blij met mijn familie en vrienden, dank ik God op mijn blote knieën om de fijne Damespraatjes-samenwerking die ik met mijn moeder heb, kan ik elke avond zeggen dat ik naast de liefste en leukste man ter wereld in slaap mag vallen én ben ik natuurlijk gezegend met onze gezonde dochter Sophia. Maar er zijn meer mensen die wel eens in het zonnetje gezet mogen worden.

De leidsters op de crèche van Sophia

Als jonge moeder wist ik tijdens mijn zwangerschap van Sophia één ding heel zeker: als ze er is, dan wil ik gewoon blijven werken. Ik ben dol op mijn dochter, maar ook zeker dol op mijn werk. De twee leven harmonieus naast elkaar en door het één, geniet ik des te meer van het  ander. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de aller liefste en beste crèche leidsters van de hele wereld. Drie dagen per week nemen zij de zorg van mijn dochter over en geven haar daar alles wat ze nodig heeft. Natuurlijk eten, drinken en schone luiers. Maar ook iets veel belangrijkers: liefde. Niet gek dat Sophia ze altijd begroet met een dikke knuffel. Dat doet mijn moeder-hart goed en deze dames verdienen veel meer waardering dan ze nu krijgen. Bedankt!

NUON_WAARDERING_SCREENSHOT_2

Onze schoonmaakhulp

Een hond, een dreumes die heeft ontdekt hoe ze plantenbakken leegtrekt en een vriend die heel lief is, maar weinig talent voor opruimen en schoonmaken heeft… Je kunt je voorstellen: dat kan nogal wat chaos en viezigheid opleveren. Vaak zo veel, dat ik er zelf niet tegenop kan boksen. Om deze reden hebben wij een geweldige schoonmaakhulp! Elke keer zorgt hij ervoor dat ons huisje weer schoon en bewoonbaar is. Ook vouwt hij onze was én verschoont het bed. Klusjes waar veel mensen niet dol op zijn, maar Dennis doet het altijd met een vriendelijke lach op zijn gezicht. Daarnaast is hij ook nog eens een heel prettig persoon die ik graag om mij heen heb. Lieve Dennis: bedankt voor alles!

De caissière van de supermarkt

Een paar weken geleden was onze supermarkt dicht. Hij werd verbouwd en helemaal vernieuwd. De hele buurt had het erover: er zouden zelf-scan kassa’s komen. Heel efficiënt natuurlijk, maar toen de supermarkt weer werd geopend, besloot ik toch altijd in de gewone rij te staan. Vooral als ik met Sophia ben. Waarom? Om de lieve caissière’s in de supermarkt.  Ben ik mijn bonuskaart vergeten? No problem, scannen zij hem even. Heb ik iets op de band liggen waarbij ik een 1+1 gratis actie over het hoofd heb gezien? Pak maar even snel nog een product uit te winkel. Ook de onderhoudende en oprecht geïnteresseerde gesprekken vind ik fijn. Daar kan geen zelf-scan kassa tegenop!

Hoe toon je je waardering?

Daar zijn heel veel goede manieren voor! Op de eerste plaats moet je je dankbaarheid uitspreken. Gewoon zeggen: “Ik zeg het misschien veel te weinig, maar ik ben je echt heel dankbaar om alles wat je voor ons doet.” Een andere leuke manier, is door het geven van een klein en persoonlijk cadeau. Bijvoorbeeld een bijzonder sieraard met een mooie betekenis of gewoon een kunstwerkje van je kind. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om het gebaar!

Wie zou volgens zou wel wat meer waardering verdienen? En hoe zou je dit willen tonen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook