fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze 15 lichaamsdelen zullen op termijn verdwijnen

Het menselijk lichaam blijft een fascinerend iets. Hoewel de één gelooft in een groter doel op aarde, geloof ik (heel onromantisch) dat ons lichaam slechts het vervoersmiddel van onze genen is. Wij als individu doen er niet toe, de mens als soort is het belangrijkst.

Ik geloof in evolutie

Waar ik ook in geloof, is evolutie. Darwin’s evolutietheorie wordt door veel mensen als meest elegante theorie ooit genoemd en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Elke soort is constant in verandering en dat betekent ook dat mensen er in de loop der jaren anders uit gaan zien.

De vraag is natuurlijk: hoe gaan we eruit zien? Dat is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen. Evolutie heeft alles te maken met hoe een soort (of een deel van een soort) zich aanpast op zijn omgeving. Deze omgeving voorspellen is moeilijk en daardoor ook onze genetische veranderingen. Een andere bijkomstigheid: het gebeurt niet in tien, twintig of zelfs honderd jaar. Evolutie kost duizenden, tienduizenden jaren. Jammer dat wij er zelf weinig van meekrijgen dus!

Hoe gaan wij eruit zien?

Toch worden er door wetenschappers wel voorspellingen gedaan. Ook over lichaamsdelen die we over duizenden jaren mogelijk niet meer hebben. Lees mee!

1. Lichaamshaar

2. Bijholten

3. Oorspieren

4. Verstandskies

5. Halsrib

6. Lange handpalmspier

7. Tepels bij mannen

8. Haaroprichter spier

9. Blindedarm

10. Dertiende rib

11. Stuitbeen

12. Derde ooglid

13. Knobbeltje van Darwin

14. Subclavius spier

15. Tenen

Hoe dat precies zit? Dat bekijk je in deze video van Bright Side!

Waar geloof jij in?

Geloof jij in evolutie? Of geloof je misschien in God? Of misschien wel in allebei of iets heel anders?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Romaisa -

Masshallah AYESHA

Nicky Welten -

Dat varkensvlees slecht is was allang bekend alles is slecht voor je.
Maar het wil niet zeggen dat Allah wel waar is.
We weten het allemaal niet en daarom heeft ook iedereen zijn eigen geloof.

Ayesha -

Mooi geschreven, maar ik geloof in Allah swt. Ik geloof dat de mens hier op aarde is voor een doel. Namelijk het aanbidden van Allah swt en daarnaast het verichten van de plichten. Door het verichten van je plichten en het aanbidden van Allah swt wordt je zoal geestelijk als lichamelijk erg ontspannen. Er is wetenschappelijk bewezen , dat de lichaamshouding die je aanneemt tijdens het verichten van het gebed ervoor zorgt dat je tot rust komt. Ik vraag me dan ook oprecht af zodra mensen in de evolutie geloven en of dat er een oerknal was. Hoe zou het kunnen dat de mens uiteindelijk sterft en dit leven niet voort gaat? En wat nog belangrijker is wat gebeurd er nadat je dood bent. Dit zijn vragen waarop veel mensen snel op reageren . zoals: ” Jaa ,geloof ik niet.” Maar het is zeker de moeite waard om een x rustig over na te denken. En alles met elkaar te vergelijken. Tegenwoordig verschijnen er veel nieuwtjes betreft wetenschappelijke onderzoeken die nu pas worden ontdekt. Denk hierbij aan varkensvlees is uit onderzoek gebleken slecht voor het menselijk lichaam te zijn. “‘ Zie bron” https://dalternative.wordpress.com/2013/03/07/waarom-het-eten-van-varkensvlees-slecht-voor-je-is/ Terwijl dit letterlijk al in de Koran staat. En zo kan ik nog ff doorgaan… Goed eindconclusie ik geloof hier zeker niet in!

Reageer ook