fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze 10 logo’s hebben een diepere, geheime betekenis

Bij veel grote merken hoef je de naam van het merk niet te lezen om te weten hoe het heet, je hekent het namelijk al aan het logo! Wanneer een merk dit voor elkaar heeft, hebben ze iets goed gedaan. Het is dan ook niet gek dat ze veel geld in een goed, herkenbaar en origineel logo steken. En er zit dan ook vaak meer achter dan je denkt…

1. McDonalds

Ik dacht altijd dat het logo van McDonalds een grote letter ‘M’ moest voorstellen. Dat doet het natuurlijk ook, maar er zit een diepere betekenis achter. De vorm moet namelijk de illusie wekken van borsten. Volgens de ontwerper van het logo wekt dit een oergevoel van lust op, waardoor je sneller wat wil gaan eten.

1

2. Pepsi

Naar verluid heeft Pepsi 1 miljoen dollar voor haar nieuwe logo betaald. Dan moet het haast wel heel speciaal zijn! De ontwerper stelde naar aanleiding van het logo een rapport van 27 kantjes op waarin hij de betekenis verklaart. Zo zouden de kleuren (rood, wit en blauw) gekozen zijn vanwege de kleuren van de Amerikaanse vlag. Hierdoor moeten Amerikanen zich verbonden voelen met het merk. De vormen in het logo refereren aan het magnetisch veld van de aarde, de stelling van Pytagoras, de relativiteitstheorie en de gulden snede.

2

 

3. Hyundai

Het logo van Hyundai lijkt om een letter ‘H’ met een cirkel er omheen. Maar, dat is niet het enige! De letter staat namelijk ook symbool voor twee mannen die elkaar de hand schudden. De één is de verkoper, de ander de klant. Het geven van een handdruk straalt vertrouwen uit, iets wat belangrijk is bij het kopen van een auto.

3

4. Facebook

Het logo van Facebook lijkt simpel, maar ook hier is zeker over nagedacht. De letter ‘F’ aan het begin van het woord symboliseert namelijk een persoon die voorover gebogen naar zijn telefoon kijkt. Zie jij het?

4

5. Toblerone

Toblerone is één van ’s werelds favoriete chocolademerken. Het succes hebben ze niet alleen te danken aan de goddelijke chocolade, maar ook zeker aan het logo. Zo verwijst het woord Toblerone naar de plaats waar het vandaan komt: Bern (toBlERoNe). In het logo van de berg (die ook écht in Zwitserland staat) kan je ook het silhouet van een beer herkennen.

5

Meer logo-geheimen ontdekken?

Wil je meer geheimen achter logo’s ontdekken? Bekijk dan de video van TOP LIJSTJES!

Wist jij dit?

Wist jij dat deze logo’s een veel diepere betekenis hadden dan je op het eerste gezicht zou denken? Ik niet! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook