fb
Damespraatjes Damespraatjes

Detoxen 101: Waar moet ik beginnen en wat heb ik nodig?

De zomervakantie zit er voor de meeste mensen (bijna) op. Dat betekent dat de scholen weer gaan beginnen, je weer naar kantoor mag en het grote ‘gezond doen’ kan beginnen. Want eerlijk, is eerlijk: het grootste deel van de Nederlandse vakantieganger komt minder fit terug dan hij een paar weken geleden van huis vertrok. Helemaal niet erg natuurlijk, want de vakantie is een tijd van ontspannen en genieten. Daar horen nou eenmaal lekkere hapjes en drankjes bij, die (over het algemeen) helaas niet zo goed voor je zijn. Het is na de vakantie dan ook belangrijk om wel weer direct in een gezond ritme te komen. Een hele goede manier om een jezelf een flinke kick-start te geven, is door het doen van een detox.

Wat is een detox?

Een detox kan je zien als een grote schoonmaak van je lichaam. Vrij vertaald betekent ‘detox’ ontgiften. Dat is dan ook direct het doel! Er zijn veel verschillende soorten detoxen, maar wat we vaak zien is dat er gebruik wordt gemaakt van calorie-arme voeding, sappen en/of supplementen. Ook is het drinken van veel water een belangrijk aspect van het detoxen. Welke methode het beste bij jou past, is heel persoonlijk!

Zelf zijn wij geen voorstander van de uithonger-detoxen. Dit houdt in dat je extreem weinig calorieen tot je neemt. Hierdoor zie je op de korte termijn inderdaad snel resultaat op de weegschaal, maar goed voor je lichaam is het niet. Sterker nog: door jezelf uit te hongeren, kan het goed zijn dat de kilo’s er na de detox net zo hard weer aanvliegen. En dat wil je natuurlijk niet. Het doel van detoxen is dan ook niet om zo snel mogelijk heel veel gewicht te verliezen, het doel van detoxen is om je weer fit te voelen.

water_fruits_raspberries_blueberries_raspberry_leaves_frisch_healthy_vitamins-1395713

Hoe doe ik een verantwoorde detox?

Klaar om verantwoord te detoxen? Zo doe je dat!

1. Veel water drinken

Bij een detox is het drinken van veel water heel erg belangrijk. Water hydrateert het lichaam, draagt bij aan een goede stoelgang, is goed voor de huid en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Altijd een flesje water bij de hand hebben dus!

2. Kies voor gezonde voeding

Naast het drinken van veel water, is gezonde voeding een essentieel onderdeel uit je detox. Dit houdt in dat je enkel gezonde en voedzame voedingsmiddelen tot je neemt. Jouw eetschema tijdens een detox kan er als volgt uitzien:

Ontbijt: Smart Protein bosvruchten milkshake, hier voeg je zelf een extra handje bevroren bosvruchten aan toe in de blender.

Tussendoor: Kopje Detox Tea en een Granny Smith appel

Lunch: 200 gram gestoomde broccoli met 150 gram gepocheerde kipfilet. Breng op smaak met kruiden en peper. Maak geen gebruik van zout!

Tussendoor:  Kopje Detox Tea en een salade van een halve komkommer, één paprika en twee tomaten. Snijd in stukjes en breng op smaak met een theelepel olijfolie en theelepel azijn.

Diner: 200 gram gekookte wortels en 150 gram gestoomde kabeljauw met citroensap. Breng op smaak met kruiden en peper. Maak geen gebruik van zout!

Natuurlijk kan je zelf variëren in de voeding die je tijdens de detox tot je neemt.

acupuncture_alternative_aroma_aromatherapy_bottle_capsule_care_concept-1228651

3. Maak gebruik van ondersteunende supplementen

Om je gezonde detox compleet te maken, raden wij je aan om zeker gebruik te maken van detox supplementen. Denk bijvoorbeeld aan een product als de 24hr Detox & Cleanse Pack. Hierbij neem je gedurende 14 dagen elke ochtend twee capsules voor het ontbijt. Deze capsules bevatten natuurlijke en plantaardige ingrediënten, die bijdragen aan een optimale detox.

Bij het gebruik van detox supplementen is het heel erg belangrijk dat je uitsluitend voor hoogwaardige en veilige producten kiest. Bestel dan ook nooit zomaar ergens detox supplementen, maar kies voor een veilige en gerenommeerde leverancier. De detox producten die je in dit artikel ziet terugkomen, zijn afkomstig van Body & Fit. Dit is een zeer betrouwbare webshop waar je veilige detox producten kunt bestellen. Verder betaal je een goede en eerlijke prijs voor de supplementen. Naast de bovengenoemde producten hebben ze nog veel meer detox supplementen in hun webshop. Zeker even kijken als je met je detox wil beginnen dus!

detox-and-cleanse-pack

Veilig detoxen

We schreven het net al, maar kunnen het niet vaak genoeg zeggen: detoxen is niet bedoeld om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk af te vallen. Je gezond en fit voelen staat centraal! Blijf daarom gewoon eten en kies voor veilige supplementen. Twijfel je over je detox of voel je je tijdens je detox niet goed? Neem dan contact op met je huisarts.

Heb jij ooit een detox gedaan? Hoe voelde jij je hierna? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel of op onze Facebookpagina

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook