fb
Damespraatjes Damespraatjes

Definitief van wallen afkomen? Het kan met een ooglidcorrectie

Een goede vriendin van mij is 36 jaar oud, staat middenin het leven, heeft een goede baan, een mooi huis en is heel gelukkig. Ze leeft gezond, let op haar voeding, gaat trouw naar de sportschool en slaapt acht uur per nacht. En toch, ondanks al haar inspanningen, ziet ze er vaak moe en futloos uit. ‘En dat terwijl ik me juist hartstikke goed voel!’, zei ze laatst. ‘Ik baal ervan en ben het zat dat mensen mij altijd maar vragen of het wel goed met me gaat. Het zou een stuk leuker zijn als mijn gezicht weerspiegelt hoe ik me vanbinnen voel’, ging ze verder. Om dit te bereiken, maakte ze een afspraak met een plastisch chirurg. De oplossing is relatief eenvoudig: ze krijgt een ooglidcorrectie. Definitief van wallen afkomen? Het kan met een ooglidcorrectie

Hier in het Gooi, laten veel vrouwen een ooglidcorrectie uitvoeren. Een ooglidcorrectie is een relatief simpele ingreep, waarvan je snel herstelt. Een bovenooglidcorrectie is populair bij mensen met hangende oogleden. Mensen met wallen kiezen vaak voor een onderooglidcorrectie. Het is natuurlijk ook mogelijk om allebei deze behandelingen uit te voeren.

Wat zijn wallen?

First things first: wat zijn wallen eigenlijk? Wallen onder de ogen zijn kleine zwellingen, die vaak worden veroorzaakt door vochtophoping of vet. Wallen worden vaak geassocieerd met vermoeidheid, maar ze kunnen ook door andere factoren worden veroorzaakt. Denk hierbij aan veroudering, allergieën, zoutrijke voeding of genetische aanleg. Het is dus zeker niet zo dat ‘een nachtje goed slapen’ altijd de oplossing is.

Definitief van wallen afkomen

Als je wallen hebt en je stoort je hieraan, is het goed om te onderzoeken wat de oorzaak is van de wallen. Is dit door een tekort aan slaap of allergieën? Maak dan eerst een afspraak met je huisarts. Worden jouw wallen veroorzaakt door genetische aanleg of veroudering? Dan kan een ooglidcorrectie een mogelijke oplossing zijn.

Bij wallen kiest een plastisch chirurg meestal voor een onderooglidcorrectie. Bij deze ingreep wordt overtollige huid en vet onder de ogen verwijderd. De meeste mensen omschrijven het resultaat als verjongend en verfrissend. Heb je last van zware oogleden? Dan wordt er vaak voor een bovenooglidcorrectie gekozen.

Waar let ik op?

Een ooglidcorrectie is een ingreep die relatief eenvoudig is. Dankzij de plaatselijke verdoving voel je er niets van en het herstel verloopt vaak snel. Toch is het heel belangrijk om de ingreep uit te laten voeren door een goede plastisch chirurg die is opgeleid om deze ingreep uit te voeren. Vraag altijd naar het risico op complicaties en hoe vaak de arts deze behandeling al heeft uitgevoerd. Een goede arts is eerlijk en zal jou nooit iets proberen aan te smeren.  Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.

Praat je met ons mee?

Heb je last van wallen en overweeg je een ooglidcorrectie uit te laten voeren? Wat vind jij belangrijk? En bij welke kliniek wil jij je laten helpen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Jordan Whitfield via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook