fb
Damespraatjes Damespraatjes

De wetenschap verklaart: Waarom gaan mannen vreemd?

Een paar weken geleden hoorde ik  van een kennis dat haar vriend was vreemdgegaan… “Ik snap niet wat ik verkeerd doe, waarom hij het bij een andere vrouw moet zoeken” zei ze met wanhoop in haar stem. Uiteindelijk zijn ze uit elkaar gegaan. Het nieuws had ze via een ingehuurde privé detective gekregen en hij had haar geadviseerd om er direct een punt achter te zetten. Deze man was voor geen cent te vertrouwen. 

Als ik om mij heen kijk lijkt het wel of bijna alle mannen wel vreemdgaan. Natuurlijk is dit niet het geval, maar het zijn er wel zo veel dat ik meerdere bevriende stellen uit elkaar heb zien gaan door overspel. Maar wat is voor mannen nou de reden om ‘het’ buiten de deur te zoeken? Business Insider maakte er een heldere video over. Ze halen hier het boek van psychotherapeut M. Gary Neuman aan. Hij deed onderzoek onder 200 mannen die hebben toegegeven ooit vreemd te zijn gegaan.

Bekijk de video hier!

Je hoort het goed: mannen gaan vooral vreemd als ze emotioneel ontevreden zijn in de relatie. Hoewel het soms niet zo lijkt, zijn mannen emotioneler dan we soms denken. Ook zij hebben erkenning nodig en wanneer ze dit niet krijgen, kunnen ze het bij een ander gaan zoeken. Wat ons betreft is dit natuurlijk geen ‘goede’ reden, maar we snappen het wel enigszins. Natuurlijk speelt ook fysieke aantrekkingskracht een rol, maar een kleinere dan je misschien zou denken. Het is zelfs zo dat 88 procent van de vreemdgangers uit het onderzoek aangaf vreemd te zijn gegaan met een vrouw die ze minder aantrekkelijk vonden dan hun eigen partner.

Ontdekken of jouw man vreemdgaat?

Is jouw partner ooit vreemdgegaan? Of ben je benieuwd of hij momenteel vreemdgaat? Ook jij kan een privé detective inhuren (bijvoorbeeld op Activecsi.nl), maar je kan het hem ook gewoon recht op de man af vragen. Net wat jou de beste manier lijkt. We zijn heel benieuwd hoe jij hier mee omgaat!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook