fb
Damespraatjes Damespraatjes

De ware? Dat ben jijzelf! Love pattern-expert Florine leert je hoe zelfliefde je helpt de ware te vinden

Veel vrouwen zijn het zich niet bewust, dat ze een man zoeken om te voelen dat ze iets waard zijn. We zoeken de bevestiging dat we oké zijn niet IN onszelf maar BUITEN onszelf. We hebben het gevoel dat ons leven zonder een man niet compleet is. En dat is niet gek: we hebben nooit geleerd hoe belangrijk het is om van onszelf te houden. Dus hebben we een ander nodig om ons compleet te voelen. Dat we de ware moeten vinden.

We hebben geleerd dat we een man nodig om ons compleet te voelen.

Liefde hoort geen deal te zijn. Een man in jouw leven mag de kers kerst op de taart zijn. Niet de taart zelf. De ware is niet verantwoordelijk voor jouw geluk.

Hoe pak ik dit aan? Hoe vind ik ware?

Als je nu niet gelukkig bent met jouw leven en met jezelf, zal je ook nooit gelukkig worden in een relatie. Let me explain: je zoekt de ware met de gedachte: ‘jij moet mij gelukkig maken en ‘jij moet mijn leven compleet maken’. Jouw emotionele welgesteldheid en levensgeluk ligt vervolgens compleet in de handen van een ander. Op deze manier de ware zoeken leidt vaak tot situaties waar jij je onzeker gaat voelen nadat de verliefdheid voorbij is. Logisch, want de controle ligt in de handen van een persoon die deze verantwoordelijkheid niet kan dragen. Zelfliefde is daarom het startpunt en het voorwerk wat gedaan moet worden voor het aangaan van een droomrelatie.

Vind in 5 stappen de ware

  1. Zorg dat je weet wie je bent en wat jou gelukkig maakt
  2. Zorg dat je een relatie opbouwt met jezelf en van jezelf houdt
  3. Zorg dat jij als persoon en jouw levensstijl gelijkwaardig komt te staan als die van jouw toekomstige partner
  4. Maak ruimte in je hart door je ex en jezelf te vergeven
  5. Onderneem actie! 

Jezelf opnieuw leren kennen

We stoppen te veel tijd en aandacht in het bestuderen van andere mensen. ‘’Wat kan ik zeggen zodat hij mij leuk vindt? Wie moet ik zijn zodat hij mij leuk vindt?’’ Door je onbewust elke dag bezig te houden om binnen een bepaald kader te passen, vergeet je eigenlijk wie jij daadwerkelijk bent. Zelfliefde begin met de intentie om jouw unieke zelf te vinden, te erkennen en te omarmen.

Wie ben jij? Waar word jij blij en gelukkig van? Waar krijg je energie van? Wat zijn de eigenschappen die jou ontzettend uniek maken? Wat is jouw mening? Wat zijn jouw normen en waarden?

Bouw een relatie op met jezelf zodat je echt van jezelf kunt gaan houden

Maak eens alleen een boswandeling en vraag jezelf hoe het met je gaat. Vraag jezelf eens wat je nodig hebt en of je iets voor jezelf kan betekenen. Koop een schrift en doe eens een braindump: schrijf op waar je mee zit en wat je nodig hebt.

Als je verdrietig bent, troost jezelf door bijvoorbeeld het bad aan te zetten of een lekkere maaltijd te koken. Wees lief voor jezelf. Koop een bos bloemen en schrijf op een kaartje hoe fantastisch je bent. Als je blij bent, geef jezelf een high five en maak een dansje in de woonkamer. Als je iets goeds hebt gedaan, geef jezelf dan eens een schouderklopje.

Door elke dag bewust met jezelf in contact te staan bouw je de meest belangrijke en meest waardevolle relatie op die jij ooit in je hele leven zult hebben.

Hoe praat jij tegen jezelf?

Onbewust communiceren wij de hele dag met onszelf. We vinden onszelf te dik, we vinden dat we te moe zijn, dat we er niet uitzien, dat we iets niet kunnen…

Wist je dat je je brein een spier is die je kunt trainen? Als jij jezelf de hele dag vertelt hoe dik jij jezelf vindt, dan train je deze verbinding in je hersens. Maar dat geldt ook andersom: als jij jezelf 55 keer per dag voor 21 dagen lang verteld hoe mooi je bent, dan wordt de verbinding in jouw brein zo sterk, dat je brein dat gaat aannemen voor waarheid! Je kunt niet verwachten dat je gespierd bent na één dag sporten. Train je brein! Fake it untill you make it!

De ware dat ben jij!
Bedenk of er dingen zijn die je aantrekkelijk vindt aan een man maar die je zelf nog eigenlijk mist in jouw leven. Wat jij graag wilt aantrekken in een ander persoon, zegt veel over jouw verlangen die jij hebt om zelf te zijn.

Zoek je iemand die avontuurlijk, sportief en grappig is? Ga dan eens na hoe avontuurlijk, sportief en grappig jij eigenlijk zelf bent en hoe avontuurlijk, sportief en humoristisch jouw leven eigenlijk nu al is.

Vergeet en vergeef je ex 

Staat de plek voor jouw toekomstige partners vrij? Of wordt deze nog stiekem bezet door jouw ex?

Relaties kunnen behoorlijk wat bagage met zich meebrengen. Onverwerkt verdriet en wrok kunnen ervoor zorgen dat jouw toekomstige relatie onbewust wordt beïnvloed op een negatieve manier. Maak de plek vrij door hem te vergeven en bewust los te laten. Schrijf een afscheidsbrief die je verbrand. Maak ruimte vrij in jouw hart.

Onderneem actie

Bedenk eens op welke plekken jij jouw ware liefde zal kunnen tegenkomen. Zoek jij iemand die van dezelfde muzieksmaak houdt? Kijk dan eens om je heen op de concerten die je bezoekt. Zoek je iemand die sportief is? Kijk dan eens om je heen in de sportschool. Bezoek seminars of andere bijeenkomsten waar ‘like minded’ mensen komen. Schrijf je in op een datingsite of ga eens op salsadansen. Kom uit die comfortzone! Wees niet bang om een praatje te maken met een vreemde en bovenal: beleef plezier in het datingsproces. Zie het als een spel. Zie het als een leerproces om jezelf nog beter te leren kennen. Zie het als een groeiproces.

Have fun and enjoy the ride!

Florine Martinaud coacht vrouwen in de liefde. Met haar bedrijf Mindbeat leert zij haar coachees hoe zij dichterbij zichzelf kunnen komen, meer van zichzelf kunnen houden en hoe zij de ware kunnen vinden. Haar expertise ligt op het gebied van het doorbreken van gedrag- en gedachtenpatronen die ware liefde saboteren. Dit kunnen patronen zijn zoals het aantrekken van mannen die zich niet willen binden, onzekerheid in het datingproces, angst om alleen achter te blijven of verlatingsangst en bindingsangst patronen in relaties. Florine is een coach die haar klanten goed begrijpt: na 15 jaar verschillende relaties te hebben gehad waar veel sprake was van narcisme, vreemdgaan, aantrekken en afstoten, ontdekte zij haar patroon van verlatingsangst, bindingsangst en diep gewortelde onzekerheid die het onmogelijk maakte om ware liefde te voelen en aan te trekken. Toen ze besefte dat haar geluk in haar eigen handen lag, heeft ze haar hele leven om gegooid en alle hulp die toen op haar pad kwam, met beide handen aangegrepen.  Het is nu haar missie en passie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen door terug te geven wat zij heeft geleerd. Het is nu haar fulltimebaan om vrouwen te helpen ontwaken uit hun angstgedachten door een combinatie van spirituele en nuchtere moderne psychologie.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook