De voordelen van krachttraining

valtaf_krachttraining.jpg
Afvallers zijn een beetje huiverig voor krachttraining. Spieren wegen immers meer dan vet en dat is ongunstig voor het gewicht.

Maar, spiermassa opbouwen heeft veel voordelen! Je gezondheid is ten slotte niet alleen af te lezen aan het cijfer op je weegschaal. Spieren kunnen juist helpen bij het bereiken van jouw streefgewicht!

Waarom krachttraining?
Krachttraining helpt om spiermassa te behouden en meer spiermassa op te bouwen. Dit helpt je om af te vallen. Hoe precies?

– Hoe meer spiermassa, hoe hoger de stofwisseling. Twee uur na de krachttraining is de stofwisseling nog steeds twaalf procent hoger dan normaal. Hoe hoger je stofwisseling, hoe sneller je lichaam calorieën verbrandt. Als je een intensieve krachttraining hebt gehad blijft de stofwisseling tot wel dertig uur na de training verhoogd.
– Spieren helpen bij het verbranden van vet.
– Door krachttraining behoud je de spiermassa in je lichaam tijdens het afvallen.

Dus afvallers, aan die gewichten!

Met dank aan Valtaf.nl

weight_watchers_gratis_week.jpg

1 reactie

Herman -

Prima artikel! Er is ook veel wetenschappelijk bewijs dat krachttraining gezond is, ook voor mensen met gezondheidsproblemen. Kijk even op http://fit4lessamsterdam.wordpress.com/2013/04/05/gezondheidsvoordelen-van-krachttraining/

Reageer ook