fb
Damespraatjes Damespraatjes

De voordelen van een open keuken met kookeiland op een rijtje

De voordelen van een open keuken met kookeiland op een rijtje

In onze keuken wordt niet alleen gekookt en gegeten. We bespreken er ook onze dag, corrigeren – indien nodig – de puber, geven elkaar een knuffel én soms zit ik er zelf wel eens voor een online vergadering. De keuken is dus eigenlijk het hart van ons huis. Een open keuken met kookeiland is de laatste jaren steeds populairder geworden (helaas hebben wij hier de mogelijkheid niet voor omdat we huren, maar we dromen verder over de toekomst). Ik zet de voordelen van een open keuken met kookeiland op een rijtje.

Sociale interactie tijdens het koken

Als ik aan het koken ben, sta ik meestal alleen (wij hebben dan ook geen open keuken). Ik kijk dan wel eens wat filmpjes op Instagram, maar verder heb ik dus geen enkele aanspraak. Dat vind ik eigenlijk heel ongezellig. Niet dat ik 5 gangen op tafel moet zetten, maar koken an sich neemt wel altijd wat tijd in beslag. Een open keuken met kookeiland zorgt ervoor dat koken een sociaal gebeuren wordt. Je kunt dan tijdens het koken gezellig blijven praten met de anderen. Dit is vooral handig als je een feestje geeft of een iets groter diner organiseert. Door de open keukenopstelling voelt iedereen zich meer betrokken bij het proces en kan er meer interactie plaatsvinden. Wel zo gezellig!

Meer ruimte

Een open keuken met kookeiland biedt meer ruimte om te kunnen koken en te bewegen. Het kookeiland fungeert als een centraal punt waar je alle ingrediënten kunt snijden (laat gerust eventuele kinderen hierbij helpen), je gerechten kunt bereiden en vervolgens ook kunt serveren. Vaak kun je het kookeiland ook gebruiken als bar om aan te zitten.

Verhoogt de waarde van het huis

Als je van plan bent jouw huis te verkopen, dan kan een open keuken met kookeiland het huis meer waard maken. Potentiële kopers vinden een open keukenopstelling vaak aantrekkelijker dan een gesloten keuken, omdat het een gevoel van ruimte en gezelligheid geeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Keuken Kampioen (@keukenkampioen)

Modern en stijlvol

De moderne keukens van Keuken Kampioen zijn er in veel verschillende stijlen en materialen om uit te kiezen. Dit is natuurlijk altijd fijn omdat iedereen een eigen smaak heeft. Wel gaan ze natuurlijk altijd met de trends mee. Vaak is er de mogelijkheid om materialen en kleuren van het kookeiland aan te laten passen aan de rest van jouw interieur, waardoor een naadloze en harmonieuze uitstraling ontstaat.

Meer opbergruimte

Een open keuken met kookeiland biedt ook meer opbergruimte. Vaak is er extra kastruimte door middel van bijvoorbeeld lades, waardoor je gemakkelijk jouw keukengerei en pannen op kunt bergen. Ook alle kruiden, pasta’s en andere zaken heb je natuurlijk liever niet op het kookeiland zelf staan. Dit maakt het geheel namelijk rommelig. Een mooi messenblok daarentegen past dan wel weer goed in het plaatje. Ook blenders en andere keukenmachines kun je het beste opbergen in de kast. Het neemt alleen maar veel ruimte in en die ruimte is juist leuk om te gebruiken voor mensen om een drankje te drinken terwijl jij aan het koken bent.

Ben jij al om? Wil jij ook een open keuken met een kookeiland? Of moet je er juist niet aan denken. We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Afbeelding: Curtis Adams – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook