fb
Damespraatjes Damespraatjes

De voordelen en nadelen van renovlies op een rij

Renovlies behang, misschien komt het omdat ik altijd in huurhuizen heb gewoond en er nog nooit over na heb hoeven denken, maar ik kende het eigenlijk niet. Of, ik heb onder een steen geleefd…dat kan ook natuurlijk. Hoe het ook zij, voor dit artikel ben ik er toch even ingedoken. Want wat is renovlies behang? En natuurlijk zet ik ook de voordelen en nadelen van renovlies op een rij. 

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang, ook bekend als renovatievlies, is een type behang dat speciaal is ontworpen voor het renoveren van bestaande en nieuwe muren. Het behang bestaat uit een vliesbasis met daarop een laag vinyl of gewoon papier. Het wordt veel gebruikt om scheuren, krimpscheuren en oneffenheden in en op muren te verbergen, vooral in zowel oude als nieuwe woningen. Zoals de naam al aangeeft, is het behang specifiek ontworpen voor renovatie en wandafwerking.

Voordelen van renovlies

Zoals al zei, deel ik graag de renovlies voor- en nadelen met je. Ik zal beginnen met het positieve, want dat vind je hoogstwaarschijnlijk het meest interessant (anders was je wel op zoek gegaan naar iets anders natuurlijk);

-Renovlies behang kan snel en gemakkelijk worden aangebracht, vergelijkbaar met het aanbrengen van plakband. Dit maakt het ideaal voor zowel beginners als mensen met weinig tijd. Je kunt overigens voor deze klus het beste een ervaren renovlies behanger inhuren. Je weet dan in ieder geval zeker dat het goed en netjes wordt gedaan.

-Een ander voordeel is dat renovlies direct kan worden aangebracht op geverfde muren, zonder dat deze eerst hoeven te worden geschilderd. Dit bespaart tijd en geld omdat er geen verf hoeft te worden gekocht.

-Het behang is verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren, waardoor je een ruime keuze hebt om de gewenste stijl in je interieur te creëren.

-Renovlies is zeer duurzaam en gaat ongeveer vijf keer langer mee dan normaal behang. Dit zorgt voor een langdurige en kosteneffectieve wandafwerking.

-Als je besluit om een ander type behang of verf te gebruiken, kan renovlies behang gemakkelijk worden verwijderd zonder veel gedoe of schade aan de muren.

-Renovlies behang is speciaal ontworpen om bestaande muren te renoveren. Het dunne papieren behang bedekt effectief oneffenheden en beschadigingen, waardoor een glad oppervlak ontstaat.

-Kiezen voor renovlies is vaak een stuk voordeliger in aanschaf, omdat er geen extra voorbereidingen, zoals het schilderen van de muur, nodig zijn.

-Renovlies behang wordt vaak vervaardigd uit duurzame en milieuvriendelijke materialen, zoals gerecycled papier. Dit draagt bij aan een gezonde en duurzame leefomgeving.

En dan de nadelen

Weet je wat nou het mooie is? Renovlies behang heeft eigenlijk bijna geen nadelen. Omdat het handwerk betreft is het wel echt aan te raden om het te laten plaatsen door een professional. Als het namelijk niet netjes wordt aangebracht dan kunnen er in de hoeken plooien ontstaan. Als er grote scheuren in de muur komen, dan zijn deze een stuk lastiger om te herstellen dan bij bijvoorbeeld stucwerk.

Heb jij wel eens gehoord van renovlies behang? Of heb je het wellicht op de muren zitten? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Andrew Neel – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook