fb
Damespraatjes Damespraatjes

De top 10 meest gedraaide liedjes op een bruiloft

Wie denkt dat trouwen zo gepiept is, heeft het mis. Als je bedenkt wat daar allemaal bij komt kijken. Op jurkenjacht, bij de kapper zitten om je kapsel te oefenen, in de make-up zodat je zeker weet dat je er niet na een uur al als een panda uitziet omdat je mascara is uitgelopen. Een afspraak maken met de nagelstyliste. Kaarten uitzoeken. Locatie zoeken voor het officiële gedeelte, voor de fotoshoot, voor het feest. Menu samenstellen. Steggelen over de tafelindeling. Gaan we elke gang de gasten aan andere tafels planten of niet?

En dan niet te vergeten: de muziek. Zonder muziek geen feest. Geen herinnering. Wat zijn nou ideale liedjes om op de mooiste dag van je leven te draaien?

1. All of me van John Legend. De Amerikaanse zanger bracht dit nummer vier jaar geleden uit en was de bestverkochte single van 2014. In totaal stond het nummer 34 weken in de Nederlandse hitlijst waarvan vier weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40.

2. Marry Me van Bruno Mars. Als de in 1985 in Honolulu geboren zanger ‘It’s a beautiful night, we’re looking for something dumb to do, he baby, I think I wanna marry you’ zingt, kun je niet anders dan heel hard ‘ja’ roepen.

3. Just say yes van Snow Patrol. Daar is geen word Chinees bij. Doet het altijd goed op een bruiloft.

4. Can you feel the love tonight van good old Elton John. Een klassieker waarop je heerlijk mee kunt blèren. Gewoon doen ook.

5. Hello van Lionel Richie. Wie herinnert zich de clip niet van het blinde meisje dat het hoofd van de zanger kleit? Hello, is it me you’re looking for? Ja hoor Lionel, kom maar door.

6. Alles is liefde van Blof. In het Nederlands is ook een aantal nummers geschreven die het prima doet op een bruiloftsfeest. Dit is er een van, de titelsong van de gelijknamige film.

7. Love you more van Racoon. And every day I love you more and more. Wij willen wel wakker worden gezongen door de stem van Bart, de zanger van Racoon.

8. I will always love you Whitney Houston. Mag niet ontbreken op je feestje. En doe gerust mee als Whitney enorm lang uithaalt.

9. She van Elvis Costello. Het origineel is van Charles Aznavour en werd in 1999 gecoverd door Elvis. In Gooische Vrouwen wordt het nummer gezongen door Martin Morero.

10. Ik heb je lief van Paul de Leeuw. Reken er maar op dat dit lied uit volle borst door al je gasten wordt meegezongen.

Wij zijn benieuwd naar jouw mooiste bruiloftsliedje. Aan welke song bewaar jij mooie herinneringen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-). 

Reageer ook