fb
Damespraatjes Damespraatjes

De roep van de rode aarde: Di Morrissey

Binnenkort gaan goede bekenden van mij emigreren naar Australie. Vroeger was dat natuurlijk een behoorlijk dramatisch gebeuren voor de achterblijvers, maar tegenwoordig weet je dat iedereen op afstand nog steeds heel bereikbaar is. Gelukkig komen de vrienden met Kerst weer even terug en kunnen we “live” horen en zien hoe het met ze gaat.

In de jaren ’60, de periode waarin het boek zich voornamelijk afspeelt, was dat wel anders. De jonge Sally Mitchell is de verwende dochter van een rijke familie. Ze choqueert haar ouders door een relatie aan te gaan met een oudere man die niet tot hun milieu behoort. Om haar op andere gedachten te brengen wordt Sally op reis gestuurd. Tijdens een tussenstop in Sydney besluit ze haar reis af te breken om te gaan werken op een boerderij in Queensland.

Barra Creek is een totaal andere wereld dan Sally gewend is. Ze moet drie onhandelbare kinderen in bedwang zien te houden, sparren met stoere cowboys en op hol geslagen kuddes, de hitte en droogte trotseren. Maar dat alles verbleekt bij een grote passie, een groot verlies en een gruwelijke geheim.

Een romantisch boek vol liefde, verraad en familiegeheimen waar je bij het lezen de Australische hitte van de pagina’s voelt afkomen. Ik zou zeggen: dit boek mag niet in je vakantiekoffer ontbreken!!

Di Morrissey

Di Morrissey is een van de populairste Australische romanschrijfsters. Ze werkte als journaliste voor kranten in Sydney en Londen en schreef draaiboeken en theaterstukken voor radio en televisie. Na haar huwelijk met een Amerikaanse diplomaat reisde ze de hele wereld rond. Nu woont Di Morrissey weer in Australië.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.dimorrissey.com

Prijs: € 18,95
Aantal pagina’s: 432
Originele titel: Barra Creek
NUR code: 302
ISBN: 9789044333909
Verschijningsdatum: april 2012

Recensie: Sandra Blikslager

 

Reageer ook