fb
Damespraatjes Damespraatjes

De regels voor kopen op afspraak werken niet: “Plekken blijven leeg of mensen komen niet”

Heb jij al een keer gewinkeld op afspraak? Zelf heb ik het momenteel twee keer bij de HEMA gedaan. Ik had toen vrij specifieke dingen nodig en ging niet ‘winkelen voor de gezelligheid’. De regel dat je een afspraak moet maken bij een winkel, is volgens mij heel effectief in het tegengaan van gezelligheiswinkelen. Helaas blijft hierdoor een grote groep mensen die veel impulsaankopen doen weg… En dat merken de winkels flink.

Niet opdagen

Zowel consumenten als winkeliers zijn ontevreden over de verplichte winkelafspraak die je minimaal vier uur van tevoren moet maken. Het overgrote deel van de beschikbare plekken blijft leeg en één op de vijf afspraken komt helemaal niet opdagen, schrijft het AD naar aanleiding van een enquete van branchevereniging INretail.

Miljardenschuld

Veel lege plekken en no-shows zijn vervelend. Wat het nog schrijnender maakt, is dat de plekken niet aan een andere klant beschikbaar mogen worden gesteld. Dit raakt zowel de winkelier als de klant. “Omzetkansen kunnen zo niet worden benut terwijl de non-food retail nog steeds verlies lijdt en inmiddels een miljardenschuld heeft opgebouwd”, zegt INretail.

Coronabeperkingen schrappen

De branchevereneging is van mening dat de extra coronabeperkingen voor winkels geschrapt zouden kunnen worden. InRetail stelt dat de winkels veilig open kunnen en ze roepen het kabinet op om de maatregelen met betrekking tot winkels te versoepelen.

Hoe denk jij hierover? Shop jij weleens op afspraak? En dan alleen voor specifieke spullen of ook ‘voor de gezelligeheid’? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding boven artikel: Wikimedia Commons

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook