fb
Damespraatjes Damespraatjes

De opkomst van de elektrische (bak)fiets: waarom ik hier aan meedoe!

Waar de auto onder hoogopgeleide ouders vroeger een ultiem statussymbool was, is dat sinds een paar jaar wel anders. Fietsen; dat is wat deze groep ouders het liefste doet. Het is goed voor de gezondheid, je hoeft niet te zoeken naar een dure parkeerplek, het is beter voor het milieu én je bent ook nog eens lekker buiten. Deze combinatie van voordelen zorgde in Amsterdam (en later ook de rest van Nederland) voor een ware bakfietsrevolutie. Momenteel zitten we in de tweede golf van die revolutie, namelijk de opkomst van de elektrische bakfiets. 

Typisch yuppen-stel

Als typisch Amsterdams yuppen-stel (zo werden wij door vrienden en buren nogal eens genoemd), konden ook wij niet achterblijven. Na de geboorte van onze eerste dochter in 2017 kochten wij een elektrische bakfiets van Urban Arrow. Aanvankelijk was het vooral Ward die het enorme ding persé voor de deur moest hebben staan, maar nadat ik er één keer op had gefietst en ervoer hoeveel gemak het met zich meebracht, was ik om.

Alles past erin

Alles past er in: twee kinderen, de boodschappen én mijn werktas. Vooruitkomen zou met zo’n lading onmogelijk zijn zonder de elektrische aandrijving van de fiets. Deze is van het hoogste niveau en zonder enige moeite cross je volledig bepakt en bezakt de hele stad door. Inmiddels wonen wij niet meer in Amsterdam. Afgelopen zomer verhuisden we naar Bussum en ook hier gebruik ik de fiets net zo veel als dat ik in de stad deed. En ik ben niet de enige! Op de Gooise fietspaden kom ik heel veel ‘lotgenoten’ tegen.

Voor iedereen

De elektrische aandrijving is niet alleen interessant voor ouders die per bakfiets hun kroost willen vervoeren. Iedereen die wat vaker de auto wil laten staan en per fiets iets grotere afstanden wil overbruggen, valt binnen de doelgroep. Van pubers die elke dag ver naar school moeten fietsen tot volwassenen die klaar zijn met files en parkeerproblemen: waar de elektrische fiets een paar jaar geleden nog een beetje een ANWB-imago had, is hij nu écht voor iedereen. Elektrische fietsen kopen was nog nooit zo hip!

Ook jij gaat hem kopen 

Met de groei in populariteit, groeit het aanbod mooi mee. Je hebt elektrische bakfietsen, elektrische stadsfietsen, elektrische tourfietsen en zelfs elektrische racefietsen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er. Als je nu nog geen elektrische fiets in de schuur bent staan, is het niet de vraag óf je er een gaat kopen, maar eerder wanneer 😉 Met deze groeiende groep gebruikers zal het ‘elitaire imago’ snel afnemen en dat is heel goed als je het mij vraagt. Het is voor iedereen die van fietsen houdt.

Fiets jij al elektrisch? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook