fb
Damespraatjes Damespraatjes

De Ollipoppies zijn er

de_ollipoppies.jpgJe kunt nu kennismaken met een serie prentenboeken over de schattige Olliepoppies. Het bonte gezelschap bestaat uit Sara en haar broertje Flip, hun vriendje Kai, vriendinnetje Woepi en hun dierenvriendjes Ollie het varkentje, Kiko de kikker, Mobi de kat en Bobbi het beertje. Ze spelen altijd samen en beleven hun alledaagse wereld als wonderlijk avontuur. Damespraatjes mag een aantal exemplaren weggeven van deze leuke boekjes. Lees onderaan dit artikel of je een van de winnaars bent.

Hip en vrolijk
Met deze vrolijk en hip vormgegeven prentenboeken is voorlezen een echt feestje voor kleine kinderen van dreumes tot kleuter. Zo is er op de kleurige illustraties veel te zien en te ontdekken. Met korte teksten neemt het voorleesverhaal kinderen mee naar een wereld die hun fantasie prikkelt en ook veilig dicht bij huis is.

De eerste vier Ollipoppies-boekjes zijn nu verkrijgbaar en hebben als titels De Ollipoppies, Sara is jarig!, Het is lente! en Naar het strand. Op de website www.ollipoppies.nl kun je pagina’s van de boekjes bekijken en kleurplaten van de Ollipoppies downloaden en afdrukken.

Een droom wordt werkelijkheid
Bedenker, illustrator en schrijfster van Ollipoppies is Claudia Coppen (1970, Roermond). Claudia is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Sinds haar afstuderen in 1995 is ze werkzaam als grafisch ontwerper. In haar vrije tijd bedacht ze grappige figuurtjes en wezentjes die uiteindelijk ergens bovenop een plank in de kast belandden. Na de geboorte van dochter Sara in 2009 vond ze de schetsen terug. Ze blies het stof eraf, stak ze in nieuwe kleuren en gaf ze de naam Ollipoppies! Ze schreef vier verhalen met de Ollipoppies in de hoofdrol die ze zelf illustreerde. Met het verschijnen van deze vierdelige serie prentenboekjes gaat ook een droom van Claudia in vervulling: ze kan nu haar eigen prentenboekjes aan haar dochtertje voorlezen!
Meer informatie: www.ollipoppies.nl en www.studiocoppen.nl

Win een Ollipoppie boekje
De winnaars zijn:
– Albertina van Diepen
– Marielle Simons
– Lauren van Gijs
De winnaars krijgen het boek toegestuurd.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Sara -

Hiii, ik ben het Sara! Ik ben nu 12 en verhuis binnenkort naar Maastricht. Grappig om dan ook nog wat van je moeder te weten te komen op een random site😂

Reageer ook