fb
Damespraatjes Damespraatjes

De mooiste wandelroutes van de Caribische eilanden

De Caribische eilanden staan natuurlijk bekend om hun prachtige stranden en natuur. Maar veel mensen weten niet dat het ook een goede bestemming is voor het lopen van mooie wandelroutes. Omdat er wel meer dan 7000 Caribische eilanden zijn kan het lastig zijn om een mooie bestemming uit te kiezen. Hieronder vind je de mooiste wandelroutes van de Caribische eilanden.

Aruba

Het eiland Aruba is onderdeel van de Nederlandse Antillen en zeker de moeite waard om te overwegen als je op vakantie wilt naar de Caribische eilanden. Je kunt via een directe vlucht vliegen naar Aruba met KLM en zo ben je al snel op het eiland. Aruba staat misschien bekend als echte strand- en feestbestemming, maar is ook erg geschikt voor wandelingen. Zo kun je er bijvoorbeeld de wandelroute ‘Mount Hooiberg’ lopen. Bij deze wandelroute loop je via een steile trap naar een prachtig uitzichtpunt waar je kunt genieten van een uitzicht over het hele eiland. Een andere mooie wandelroute is de wandeling naar de Daimari Conchi Natural Pool. Deze is ongeveer 4 kilometer lang en je kunt tijdens de wandelingen genieten van uitzichten over de zee en de natuurlijke zwembaden. Aruba is dus zeker een mooie bestemming om te wandelen!

Barbados

Het Caribische eiland Barbados is ook een goede optie voor als je op zoek bent naar een wandelbestemming in de Caribische eilanden. Barbados is niet alleen een ideale plek voor een strandvakantie, maar ook om te genieten van de vele natuur. Het eiland heeft prachtige bossen, rotsen, kliffen, stranden en veel meer. Er zijn ook veel wandelroutes op het eiland en er zit voor elk niveau wel een geschikte wandeling tussen. Barbados mag dus ook op het inspiratie lijstje voor wandelbestemmingen op de Caribische eilanden!

Jamaica

Ook Jamaica is een ideale wandelbestemming in het Caribisch gebied. Jamaica heeft ook mooie hagelwitte zandstranden met palmbomen. In de binnenlanden vind je er ook mooie natuur, waaronder regenwouden met vele watervallen, bergen, moerassen en veel meer. Ook weer een prachtig eiland om indrukwekkende wandelroutes te lopen. Als je een ervaren wandelaar bent kun je bijvoorbeeld de wandelroute naar de Blue Mountain Peak lopen. Deze route is ongeveer 16 kilometer lang en duurt 7 uur. Het is een vrij zware wandeling naar de top, maar als je hier eenmaal bent aangekomen kun je genieten van een majestueus uitzicht! Op Jamaica zijn er uiteraard ook vele wandelroutes die geschikt zijn voor beginnende wandelaars. Zo zit er voor iedereen wel wat tussen!

Cuba

Een andere geschikte bestemming voor wandelroutes op de Caribische eilanden is Cuba. Cuba is ook een erg authentiek eiland waar je kunt genieten van de typische Cubaanse cultuur en tradities. Cuba heeft verder prachtige natuur zoals bergen, lagunes, regenwouden en veel meer. Ook hier kun je uit veel verschillende wandelroutes kiezen, voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Zeker een eiland om te overwegen als je op wandelvakantie in de Caribische eilanden wilt gaan.

Met al deze inspiratie voor een wandelvakantie naar de Caribische eilanden kun jij alvast je vakantie plannen! Waar zou jij het liefste heen willen vliegen? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Pexels – Mehmet Turgut Kirkgoz

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook