fb
Damespraatjes Damespraatjes

De meest originele manieren om op afstand kerst te vieren!

Dit wordt de meest gekke kerst die wij ooit zullen meemaken! ‘Dankzij’ het coronavirus mogen we hem dit jaar niet samen met onze geliefden vieren. En met die paar mensen die je wel mag zien, mag je niet eens knuffelen! Reuze jammer natuurlijk… Wij gingen op zoek naar originele manieren om op afstand kerst te vieren met jouw familie en vrienden. Er zijn heel wat leuke dingen te bedenken om te zorgen dat je je toch verbonden voelt met elkaar. Doen jullie hieraan mee dit jaar?

Video boodschap

Het is heel jammer dat we dit jaar niet fysiek bij elkaar aan tafel kunnen zitten! Maar dat betekent niet dat je niet kunt uitspreken hoe belangrijk ze voor je zijn. Door als gezin voor iedereen die jij deze kerst moet missen een persoonlijke video-boodschap in te spreken, kan je laten merken wat mensen voor jou betekenen. Het hoeven geen lange boodschappen te zijn, een enkele ‘Lieve -naam-, dit jaar moeten wij elkaar missen en dat vinden we heel erg jammer. We hopen jou in 2021 weer in onze armen te kunnen sluiten!’, is al heel waardevol.

Handgeschreven brief

Stuur jij nog kerstkaarten? Zelf doe ik het ieder jaar nog! Ik voel me altijd heel erg speciaal als ik een mooie kerstkaart ontvang. En zo voelen meer mensen dat! Wil jij er nog een schepje bovenop doen? Dan is een handgeschreven brief een mooie optie. Haal in deze brief herinneringen naar boven en vertel wat iemand voor je betekent. Een brief zal nooit de leegte van een eenzame kerst opvullen, maar een warm en nostalgisch gevoel geeft het wel.

Iets lekkers laten bezorgen

Steun de lokale horeca en laat bij al je familieleden iets lekkers van de lokale banketbakker, wijnboer of slager bezorgen. Zo laat je weten dat je aan ze denkt en kunnen jouw geliefden genieten van lokale heerlijkheden. Wees op tijd met het bestellen hiervan, anders wordt het mogelijk niet meer op tijd bezorgd!

Zelfgemaakte maaltijdbox 

Heb jij normaal gesproken ieder jaar een signature dish waar je iedereen aan de kersttafel blij mee maakt? Dan is het leuk om zelfgemaakte maaltijdboxen rond te brengen naar vrienden en familie! Vul hem met de benodigde ingrediënten, schrijf het recept uit en doe er eventueel een foto bij. Zo hoeft jouw familie een avondje niet over het eten na te denken en kunnen ze genieten van jouw beste recept.

Borrel op afstand

Zijn jullie normaal dol op een gezellige kerstborrel? Organiseer hem dit jaar via Zoom, FaceTime of een andere video-bel dienst! Stuur een paar dagen van te voren een boodschappenlijstje rond, zodat iedereen dezelfde wijn en hapjes op tafel heeft. Succes gegarandeerd!

Wat doen jullie dit jaar om de kerst toch nog een beetje samen (op afstand) te kunnen vieren? Ik ben heel erg benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook