fb
Damespraatjes Damespraatjes

De laatste winter van Femke Roobol, de winnaars

De-laatste-winter-Femke-Roobol
Vrijdag 22 maart 2013 verschijnt bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff De laatste winter, een aangrijpende roman over een Amsterdams gezin tijdens het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog en de periode daarna. Wanneer Anna en haar broer Maarten in 1944 familie in Putten bezoeken, wordt Maarten weggevoerd bij een razzia…

Op Damespraatjes kun je dit boek winnen. Lees onderaan dit artikel of je de winnaar bent.

Winter 1944. Anna Verbeek vecht met haar moeder en jongere zusje tegen de honger. Er is haast geen voedsel en brandstof meer in Amsterdam. Bovendien maakt ze zich grote zorgen om haar jongere broer Maarten, die bij de razzia in Putten is opgepakt en weggevoerd in een trein. 

Ook na de bevrijding ontbreekt elk bericht. Maar dan komt Anna op het spoor van een jongen die het concentratiekamp Neuengamme heeft overleefd en sprekend op haar broer lijkt… Wat is er met Maarten gebeurd?

Femke Roobol

Femke-Roobol-foto-Bonnita-Postma-199x300
Femke is getrouwd en heeft twee studerende kinderen. Zij woont samen met haar man in Stompetoren, een dorp in de buurt van Alkmaar. Een van de hobby’s die zij delen is geschiedenis. Ze zijn samen regelmatig samen in musea en archieven te vinden om inspiratie op te doen voor een nieuw boek. Ook zoeken zij stambomen uit voor iedereen die iets over zijn afkomst en voorouders wil weten.

Meer weten over Femke Roobol: www.femkeroobol.nl

Foto Femke Roobol: Bonnita-Postma

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Winactie

De winnaars zijn:

  • Riet van Hal
  • Eline van der Weide
  • Francien Schrijnewerkers

Van harte gefeliciteerd. Het boek wordt naar jullie toegestuurd

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

9 reacties

Francien -

Door omstandigheden nog niet eerder kunnen reageren.
Bedankt voor het boek, ben er gisteren in begonnen en je zit direct in de greep van het boek.

Groetjes, Francien

Eline van der Weide -

Vandaag heb ik dit geweldige boek mogen ontvangen!!
Ik weet wat ik het a.s. weekend ga doen, LEZEN!!
Bedankt.

DinyGijsberts -

Helaas helaas wéér te laaty 🙁
Ik vind het superinterressant BEIDE kanten van de ervaringen in de 2de wereldoorlog te bestuderen! Dit is me van thuis uit met de paplepel ingegoten en ik volg werkelijk ALLES wat met de 2de wereldoorlog te maken heeft.Daarom vind ik het ook superjammer dat ik nét deze boek heb gemist en kopen is geen optie als werkende moeder met een hongerloontje en de alleenzorg voor een puberzoon met autismevorm! Helaas,hoop dat dit nog een keer re revaivel krijgt?

Julia... -

Lijkt me een mooi boek. Ik doe mee.

Karin -

Vast een tranentrekker maar dat mag want over dit onderwerp kan ik niet genoeg lezen.

Mieke Schepens -

Zeker doe ik mee ! De verhalen hebben we maar van horen zeggen, daarom kunnen we er niet genoeg over lezen !

Lana Marlene -

Dit verhaal komt een beetje overeen met het verhaal van mijn Oma,daar zij onderdak aan joodse mensen gaf in haar pension in Amsterdam,is opgepakt en op transport naar Ravensbruck is gezet.Zij heeft het niet overleefd,
Zij was 1 van de heldinnen van Ravensbruck.

Queenie -

Ik lees veel boeken en vooral ook boeken die gaan over de 2de wereldoorlog. Dit boek hoop ik dan ook te winnen, want ben erg benieuwd naar het lezen van het voorstukje hoe het eindigt. In mijn familie zijn ook veel slachtoffers gevallen in de 2de wereldoorlog vandaar mijn interesse in dit onderwerp. Er werd nooit over gepraat, was een beladen onderwerp. Mijn wens is dan ook dat dit nooit meer gebeurt.

irene niec -

Heel graag maak ik kans op dit mooie boek!

Reageer ook