fb
Damespraatjes Damespraatjes

De jongen die van appels hield – Amanda Webster

De jongen die van appels hield
Wat doe je als je kind van de één op de andere dag niet meer wil eten en de diagnose anorexia krijgt? Amanda verhuist met haar zoon om hem de juiste behandeling te laten ondergaan. Erg moeilijk, helemaal als je je bedenkt dat je dan je twee andere kinderen achterlaat die jouw steun ook hard nodig hebben. Maar ook je moeder, die ernstig ziek is en je man die zich schuldig voelt laat je achter.

De jongen die van appels hield
Riche, de elfjarige zoon van Amanda, is niet zomaar mager, hij blijkt levensbedreigend dun te zijn. Als hij geen appels meer wil eten, waar hij altijd zo verzot op was, ontdekt Amanda wat er aan de hand is. Haar zoon is geobsedeerd door calorieën. ‘Kunnen jongens anorexia krijgen?’ reageren mensen vol ongeloof. Amanda voelt zich enorm schuldig en worstelt met de vraag hoe ze de eetstoornis van haar zoon had kunnen voorkomen. Ze doet er alles aan om een goede behandeling voor haar zoon te vinden, maar telkens weer stuit ze op een muur van onbegrip en onvermogen. Er is een lange weg te gaan, die diep ingrijpt in het dagelijks leven van haar gezin.

Hoe raar het ook klinkt, maar deze roman over anorexia leest als een trein en is een echte pageturner. Het dagelijkse gevecht van Amanda tegen de anorexia van haar zoon wordt bloedstollend beschreven. Hoe zorg je dat al het eten uit het gezichtsveld van je kind blijft, want hij denkt dat calorieën dik maken, en er toch naar kijken leidt tot een soort psychotische aanval. Deze en ook vele andere situaties worden bijzonder intens beschreven. Zeker een aanrader als je kind anorexia.

Amanda Webster

Webster, Amanda_0

Amanda Webster woont in Sydney, Australië, is opgeleid tot arts, heeft drie kinderen en begon te schrijven naar aanleiding van de anorexia van haar zoon. 

De jongen die van appels hield
Amada Webster
ISBN 904433994X

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

 

 

Reageer ook