fb
Damespraatjes Damespraatjes

De herfst- en winterkleuren voor 2018/2019!

De herfst is mijn favoriete seizoen als het op mode aankomt. De dikke truien, oversized vesten en stoere laarzen die we weer kunnen dragen, heerlijk! Ook het kleurenpalet vind ik vele malen mooier. De diepe kleuren groen, oranje, rood en blauw staan een stuk beter bij mij fletse huid dan lichte kleuren. Maar voor de zomerliefhebbers zijn er ook genoeg knalkleurtjes dit najaar. Hier de kleurentrends van dit seizoen en de leukste matches!

Rood: klaproosrood & peerrood
Houd je van rood? Dan kan je je hart ophalen bij het felle klaproos rood of juist het diepere peer rood. Ja rode peren bestaan! Het is iets lichter dan rode port. Mooi op een donkerblauwe jeans of rok of juist in combinatie met elkaar.

Blauw: nevelblauw
De nevelige kleur blauw die de lucht heeft als het al wat begint te schemeren. Het houdt het midden tussen fel en donker. Prachtige sprekende kleur, maar je krijgt misschien wel wat vragen of je voor KLM werkt.

Paars: krokuspaars & ultraviolet
Krokuspaars zoals we dat kennen van de krokussen die in het voorjaar opkomen. Een zachte kleur die goed combineert met blauw, zwart en grijs. Of ga voor het diepe Ultraviolet, een beetje tegen indigo aan. Combineert ook goed met krokuspaars.

Groen: olijfgroen & quetzalgroen
Een geliefde herfstkleur is olijfgroen die erg goed combineert met het eerder genoemde peerrood. Ook mooi met donkerblauw, oranje en okergeel. Quetzal groen neigt een beetje naar petrol, maar dan wat dieper.

Geel: Ceylongeel & Limelight geel
Geen honger krijgen van Ceylongeel, want deze kleur doet een beetje aan curry of mosterd denken. Combineert mooi met het eerder genoemde olijfgroen. Limelight geel is lekker fel, vergelijkbaar met de kleur van een schijnwerper. Vrolijkheid gegarandeerd!

Oranje: herfstig oranje
Verkleurende herfstbladeren zijn schitterend om te zien, maar ook heel mooi als kleur voor je garderobe. Erg vrolijk en combineert goed met olijfgroen, bruin en zwart.

Roze: pauwroze & oudroze
Roze pauwen, ze bestaan echt! Een stuk zeldzamer dan de blauwe die we hier in Nederland kennen. Een prachtige kleur dieproze die mooi combineert met donkerrood, blauw, grijs en zwart. Het oudroze is ondertussen een blijvertje, vooral in combi met donkerpaars en grijs.

Als echte fashionista heb jij waarschijnlijk al kleding in deze kleuren geshopt. Vriendinnen van mij in ieder geval wel. Ik heb één vriendin die nog verder gaat met het wisselen van de seizoenen: die wisselt wanneer ze maar kan zelfs van Iphone 8 hoesjes. In de zomer had ze er drie verschillende met palmbomen, flamingo’s en ananassen en in de winter uiteraard sneeuwvlokken en een kersttafereeltje. En dan nog de ‘gewone’ hoesjes met powerteksten en noem het maar op. Ik zou bijna zeggen dat ze vaker van iphonehoesje wisselt dan van schone lakens. Dat terwijl mijn wijnglashoesje bijna uit elkaar valt van ellende. Misschien toch maar het voorbeeld van die vriendin volgen en voor de herfst een nieuw hoesje bestellen bij Casimoda.nl bijvoorbeeld. Dan ben ik er helemaal klaar voor!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook