fb
Damespraatjes Damespraatjes

De ‘grappigste’ vakantiefoto’s en welke foto’s je niet moet maken

Er zijn een hoop plekken in de wereld die aanleiding geven tot het maken van een ‘grappige’ foto. Een geintje met dat ene standbeeld, het omduwen van die bijna vallende toren, het lijkt zo grappig. En op het moment dat je de foto neemt is het dat misschien ook wel. Maar tegelijk: je bent niet de enige. Er zijn je een heleboel Japanners, Amerikanen, Chinezen en Nederlanders voor geweest die precies hetzelfde grapje in gedachten hadden. En als iets cliché wordt, dan is de humor snel verdwenen. Als het maken van de foto zoveel lol oplevert moet je hem natuurlijk vooral maken, maar verwacht niet dat je vriendinnen er tijdens het fotoavondje net zo hard om kunnen lachen. Hoewel: als we verschillende van dit soort foto’s op een rij zetten vinden we dat stiekem best een beetje grappig. Devakantiezoeker.nl zet de populairste ‘grappige’ foto’s op een rij.

Pisa 2

Pisa

Toegegeven: er zijn een hoop originele poses te bedenken met de Toren van Pisa. Je kan hem omhooghouden of juist omduwen, en dat op zoveel verschillende manieren. De Toren van Pisa is met recht de klassieker onder de ‘grappige’ vakantiefoto’s. Het zal wel moeilijk worden om nog iets nieuws te verzinnen. Of het nu gebeurt met handen, met een trap, met een hoofd of met het achterwerk, het is allemaal al eens gedaan.

Taj Mahal

De Taj Mahal is prachtig. Met de perfecte symmetrie, de schitterend gevormde koepels en de imposante omvang is het met recht verkozen tot één van de nieuwe zeven Wereldwonderen. En dan is er nog dat verhaal van de sultan die het gebouw liet maken voor zijn vrouw die was overleden op het kraambed. Zo romantisch. Natuurlijk is het verleidelijk om het uitstekende puntje op de koepel ‘vast te pakken’, maar zeg nou zelf: zo’n flauw grapje past toch niet echt bij de grandeur van dit gebouw?

Bolivia 2

Bolivia

De Boliviaanse zoutvlaktes zijn zo uitgestrekt en zo egaal wit dat het moeilijk is er diepte in te zien. Daarom kan het hier lijken alsof iemand die op 100 meter staat net zo dichtbij is als iemand die 5 meter verder weg staat. Dat principe hebben de meeste toeristen die hier komen ook begrepen. Maar weinigen kunnen de verleiding weerstaan een foto te maken waarbij enkele medereizigers op of juist onder haar handen of voeten staan. Oke, we moeten toegeven: bij sommige foto’s kunnen we onze lach niet onderdrukken.

Abbey road

Toen de Beatles het deden was het uniek, vooral met die blote voeten. Nu is het dat niet meer. Langsrijdende auto’s en bussen hebben dan wel iets om naar te kijken, maar het is maar de vraag of ze dat het wachten waard vinden.

Pee pose

Een nieuw fenomeen. Inmiddels heeft het snel aan populariteit gewonnen en is er zelfs een speciale site aan gewijd: een man die doet alsof hij ergens aan het plassen is, waar dan ook ter wereld. Tja, het zal wel een mannending zijn.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Coby -

Wat een leuk artikel!

Reageer ook