fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dé gouden tip om nooit meer last te hebben van stinkende sportspullen!

Hardlopen, boksen, fietsen, tennissen en HITT: wij sporten heel wat af thuis. Ward is vooral van de duursporten, hij kan urenlang fietsen en hardlopen. Zelf ben ik meer van de kort-maar-krachtige-trainingen; in een half uur mat ik mezelf volledig af en ben daarna lekker klaar. Dit doe ik zo’n drie keer per week. Zo fijn! Al het sporten werpt zijn vruchten af. Ik ben veel sterker dan een paar maanden geleden en ook de kilo’s vliegen er inmiddels vanaf. Helaas is er ook één nadeel: al die stinkende sportspullen… En ik weet dat wij niet de enige met dit probleem zijn. 

Stinkende sportspullen

‘Mam, de schoenen van papa stinken heel erg’, zei onze vierjarige dochter laatst. ‘Gooi ze maar even in de tuin’, riep ik terug. De kleine madame doet braaf wat ik zeg; opent de tuindeur en smijt de schoenen naast de trampoline. ‘Pff, veel beter’, hoor ik haar zuchten. Als Ward thuiskomt en zijn schoenen in de regen op het gras ziet liggen, doet ook hij geen moeite om ze binnen te halen. ‘Ze heeft helemaal gelijk, die dingen stinken een uur in de wind’, antwoordt hij als ik hem vertel wat zich zojuist hier heeft afgespeeld. ‘Nu die stinkende bokshandschoenen nog!’, hoor ik Sophia vanuit haar speelhoekje zeggen. Wat een portret… Haha!

Ourganixx spray

Maar goed, ik moet toegeven dat ze helemaal gelijk heeft. Eigenlijk al onze sportspullen stinken een beetje. Niet gek natuurlijk, want als je intensief beweegt ga je nou eenmaal zweten. Tot nu toe heb ik er nooit een écht effectieve oplossing op gevonden. Tot nu! Ik kreeg namelijk de Ourganixx spray thuisgestuurd en heb hem meteen aan de ultieme test kunnen onderwerpen: de bokshandschoenen en Ward zijn (inmiddels nog erger stinkende) hardloopschoenen.

Microbiologisch reinigen

De Ourganixx spray is een verfrissende spray voor sportspullen, volledig gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Waar andere sprays vieze luchtjes meestal maskeren, pakt de Ourganixx spray de oorzaak aan: goede bacteriën pakken de vervuiling aan, waardoor de stank verdwijnt. Deze techniek heet ‘micro-biologische reiniging’. De stank van je sportspullen komt omdat ‘slechte bacteriën’ van de vervuiling eten. De goede bacteriën produceren na het sprayen enzymen, die de vervuiling in hoog tempo afbreken. Vervolgens eten de goede bacteriën de vervuiling op, waardoor de slechte bacteriën geen voeding meer hebben en verdwijnen. Doordat deze bacteriën weg zijn, is er ook geen stank meer.

Luchtjes voorkomen

Wat ik fijn vind aan de spray, is dat hij niet alleen stinkende sportspullen weer fris kan laten ruiken, maar ook dat je hem preventief kunt gebruiken. Ik spuit nu elke week een paar spraytjes in mijn schoenen en bokshandschoenen. Bizar maar waar: de onaangename lucht blijft nu helemaal weg. Wij gebruiken het dus vooral voor sportschonen en bokshandschoenen, maar de spray is ook heel geschikt voor yogamatten, scheenbeschermers en sporttassen.

Heb jij vaak last van stinkende sportspullen? En kende jij deze spray al? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook