fb
Damespraatjes Damespraatjes

De gezondheid van je hond heb je niet altijd zelf in de hand. Wat kan je wel beïnvloeden?

Mensen die mij persoonlijk kennen of al langer volgen op Damespraatjes weten dat ik in verwachting van mijn eerste kindje ben. Maar, wist je dat ik eigenlijk al veel langer twee ‘kinderen’ heb? Mijn kleine Franse Buldogs Lola (5 jaar) en Sambal (10 maanden)! Het zijn natuurlijk niet écht kinderen, maar dat voelt soms wel een beetje zo. Net als bij je mensenkinderen wil je dat ook je dierenkinderen gezond zijn. 

Een goede fokker

Gezonde dieren krijg je door ze goed te verzorgen en de hulp van gunstige genen. Net als bij mensen is het ene dier nou eenmaal gezonder dan het andere dier. Een dier met veel afwijkingen in de familie zal dan ook sneller ziek worden dan een dier uit een gezonde bloedlijn. Een goede reden om voor een goede fokker te kiezen.

Uitgebalanceerd dieet

Hoewel je de genen van je hondje niet kunt beïnvloeden, kan je gelukkig wel iets anders doen voor zijn gezondheid. Namelijk: hem goed verzorgen. Een uitgebalanceerd dieet is hier een essentieel onderdeel in. Eten is niet voor elke hond even makkelijk. De een eet zijn bakje altijd snel leeg en kan niet wachten tot de volgende maaltijd, de ander heeft altijd wat meer tijd nodig en heeft gewoon minder trek. Sambal valt in de eerste categorie: hij heeft altijd honger. Lola valt in de tweede categorie en om haar te laten eten moet je soms heel wat werk verzetten en dat begint bij het voer. Wij zijn een aantal keer van hondenvoer gewisseld en hebben nu eindelijk een brok gevonden waar ze het goed op doet.

Dat ze beter eet zien we niet alleen aan haar vollere buikje, maar ook aan andere dingen. Haar vacht glanst meer en ook haar gedrag is veranderd. Ze is veel minder beschermend naar haar eten en het lijkt gewoon een relateer hond.

Wat doe jij?

Wat voor eten geef jij aan je hond? En waarom heb je hiervoor gekozen? Ik ben heel benieuwd naar al jullie meningen en verhalen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook