fb
Damespraatjes Damespraatjes

De buitenlandse droom

Acitivy International
Veel van ons hebben de droom om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan. Sommige trekken na de middelbare school of hun studie de stoute schoenen aan en vertrekken naar het buitenland. De een om te backpacken en de ander om vrijwilligers werk te doen. De volgende gaat weg om nooit meer terug te komen. Maar voor de meeste dames blijft het bij een mooie droom. Nergens voor nodig! Trek die stoute schoenen aan en ga je droom achterna!

Vrijwilligers werk doen
Je kunt natuurlijk een half jaar lang relaxen op het strand in een paradijselijk land. Dat is waarschijnlijk een paar weken heerlijk, maar daarna ga jij je vast een beetje nutteloos voelen. Denk daarom eens aan vrijwilligerswerk in bijvoorbeeld Afrika. Op dit continent zijn veel spannende en avontuurlijke landen te vinden waar jij de tijd van je leven kunt hebben en ook nog eens goed kan doen in dat land. Help bijvoorbeeld weeskinderen of strijd samen met de locale bewoners voor een veiliger leven voor wilde dieren zoals de olifant.

Zo geregeld
Het geen wat veel mensen tegenhoudt is dat ze denken dat het enorm veel geregel is als je naar het buitenland wilt. Zeker als je net klaar bent met school is dat zeker niet het geval. Anders zul je misschien een tijdelijke huurder moeten vinden voor je huis en onbetaald verlof moeten opnemen. De rest is eigenlijk zo geregeld. Een kwestie van een datum prikken en een vlucht boeken. De rest regelen organisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland faciliteren.

Wat houdt je tegen?
En weet je het al? Durf je het aan? Trek jij de stoute schoenen aan of houd je het bij een vakantie aan de Costa Brava dit jaar? Het kan dus heel makkelijk zijn om voor een langere tijd uit Nederland weg te gaan. Het is gewoon een kwestie van doen.

Reageer ook