fb
Damespraatjes Damespraatjes

De beschermende werking van Quercetine supplementatie

quercetine supplementatie

Zit jij erover te denken om Quercetine te kopen? En twijfel je eraan of dit inderdaad een goed supplement is om aan je stack toe te voegen?  Quercetine is een natuurlijk voorkomend flavonoïde dat te vinden is in verschillende voedingsmiddelen zoals appels, uien, bessen en bladgroenten, staat bekend om zijn krachtige antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. Recent onderzoek van Stichting Orthokennis, heeft aangetoond dat quercetine-suppletie een belangrijke rol kan spelen bij het ondersteunen van het immuunsysteem en het bevorderen van andere belangrijke lichaamsfuncties. Dit lees je bijvoorbeeld terug in hun artikel over weerbaarheid tegen COVID-19.

Versterking van het Immuunsysteem

Een van de belangrijkste voordelen van quercetine is de capaciteit om het immuunsysteem te versterken. Als krachtige antioxidant kan quercetine helpen om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren en de celbescherming te verbeteren. Dit kan leiden tot een verhoogde weerstand tegen infecties en ziekten, waardoor het immuunsysteem effectiever kan functioneren.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Quercetine staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Chronische ontstekingen worden vaak geassocieerd met een verhoogd risico op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, diabetes en auto-immuunziekten. Door ontstekingen te verminderen, kan quercetine bijdragen aan het behoud van een gezonde algehele gezondheid.

Bescherming van de hartgezondheid

Naast het immuunsysteem heeft quercetine ook gunstige effecten op de hartgezondheid. Het kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedcirculatie, wat belangrijk is voor het behoud van een gezond hart. Door de bloedvaten te beschermen tegen schade en het verminderen van ontstekingen in het hartweefsel, kan quercetine bijdragen aan het voorkomen van hartziekten.

Ondersteuning van de algemene gezondheid

Naast zijn immuun- en hartbeschermende eigenschappen, kan quercetine ook bijdragen aan de algehele gezondheid door zijn antioxidante werking. Het kan helpen bij het beschermen van cellen tegen schade veroorzaakt door oxidatieve stress, wat kan leiden tot een vertraagde veroudering en een verminderd risico op chronische ziekten.

Supplementeren met quercetine

Hoewel quercetine van nature voorkomt in voedingsmiddelen, kan suppletie met geconcentreerde quercetine-extracten een effectieve manier zijn om de voordelen ervan te benutten. Quercetine-supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, tabletten en poeders en kunnen worden gebruikt als onderdeel van een dagelijkse gezondheidsroutine.

Niet ter vervanging voor een gezond dieet en levensstijl

Het is echter belangrijk om op te merken dat voedingssupplementen niet bedoeld zijn als vervanging voor een gezond dieet en levensstijl. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een gekwalificeerde zorgverlener voordat je begint met het gebruik van quercetine-supplementen, vooral als je al bestaande gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

Kortom, quercetine supplementatie kan een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en kan helpen bij het ondersteunen van een sterk immuunsysteem en het bevorderen van algemene gezondheid en welzijn.

Heb je aanvullende vragen of wil je weten wat dit betekent voor jouw persoonlijke situatie? Neem dan contact op met je huisarts.

Bron: Purovitalis

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook