fb
Damespraatjes Damespraatjes

De Beiroet, een Braziliaans gerecht met een Syrisch tintje

De Beiroet is in de jaren vijftig gecreeerd door twee Syrische broers die een restaurant in Sao Paulo hadden. Op een dag was het brood op en dus serveerden ze in plaats daarvan Syrisch platbrood. Het werd zo populair dat ze het brood bleven serveren. De Beiroet was geboren en hij is nog altijd populair; vooral in eetcafé Frevo is Sao Palo. 

Ingrediënten
4 grote dikke platte broden (wij gebruikten pitabroden)
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels chilisaus
70 gram rucola
4 tomaten
600 gram pittig gemarineerde kip
50 gram Cheddar

Bereiden
Snijd de broden horizontaal doormidden. Mix de mayonaise en chilisaus met elkaar en bestrijd de onderste helften van het brood hiermee. Leg wat rucola erop en verdeel een laag tomaat erover. Snijd de kip in dunne repen en leg ze op de tomaten. Strooi een gelijkmatige laag kaas erover en leg de resterende helften brood erop.

Verwarm een tosti-appartaat voor of zet een grillpan op matig tot hoog vuur. Bak de broden 3-5 minuten tot ze goudbruin zijn en de kaas via de zijkanten wegsmelt. Serveer de broden warm.

Beiroet 1

Dit recept maakte deel uit van de reeks ‘Ready for Rio’. Deze reeks van 5 recepten bestaat uit typisch Braziliaanse gerechten voor de Nederlandse kok. De gerechtjes waren niet alleen leuk voor tijdens het WK, ook als je wat meer wil experimenteren met buitenlandse gerechten, is de Braziliaanse keuken echt een aanrader! De recepten die Damespraatjes gebruikt zijn afkomstig uit ‘Brasil! Het kookboek’.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook