fb
Damespraatjes Damespraatjes

De Ardennen biedt tal van opties voor een sportieve vakantie

Als mensen mogen we graag reizen en de vakantieperiode is voor velen dan ook een van de meest geliefde periodes in het jaar. Even lekker weg in eigen land of in het vliegtuig naar een lekker zon, zee en strand bestemming. Er zijn tal van mogelijkheden waaruit gekozen kan worden om heerlijk te genieten van je hard verdiende geld. Naast een “uitrust vakantie” kun je ook kiezen om lekker in beweging te blijven en te kiezen voor een sportieve invulling van jouw vakantie. De Belgische Ardennen leent zich hier uitstekend voor en biedt tal van mogelijkheden om een actieve en sportieve vakantie te beleven met het hele gezin.

Blijf lekker in beweging met prachtige fiets en wandeltochten door het berglandschap

De Ardennen is een middelgebergte in België met prachtige uitzichten en mooie bosrijke gebieden. Het grootste gedeelte van de Ardennen ligt in het Franstalige Wallonië en bevindt zich in het Oosten van België. Het landschap bestaat uit pittoreske dorpjes en meanderende rivieren omringd door groene berg- en heuvellandschappen. De Ardennen wordt ook wel opgedeeld in de lage en de hoge Ardennen die van elkaar worden gescheiden door de rivier de Ourthe. De hoogste bergtoppen in de Ardennen gaan zelfs tot over de 600 meter. De Belgische Ardennen staat uitstekend bekend voor diverse types actieve vakanties. Zo kun je hier bijvoorbeeld prachtig fietsen. Wanneer je kiest voor een fietsvakantie kun je kiezen voor recreatief fietsen, maar je kunt ook kiezen om te mountainbiken of zelfs te wielrennen in de Ardennen. Ook op het gebied van wandelen is dit gebied een van de beste bestemmingen te noemen. Prachtige wandelroutes van verschillende niveaus maken dit gebied zeer geliefd onder wandelaars van alle leeftijden. Een actieve vakantie Ardennen is dus op meerdere manieren in te vullen.

Een topbestemming voor een actieve vakantie dichtbij huis

De Ardennen is zeer geschikt voor een sportieve familievakantie, maar ook voor bijvoorbeeld schoolkampen of werkweken is dit een topbestemming. Er zijn tal van touroperators actief in het gebied en ook zijn er diverse campings en andere accommodaties beschikbaar. Een camping Belgische Ardennen met Nederlandstalige eigenaren en personeel is Outdoor Camping Barvaux. De rivieren in de Ardennen staan vrijwel het hele jaar vol met water en zijn uitstekend geschikt om op te raften en te kanoën. Een groot voordeel aan een sportieve vakantie in de Ardennen, is dat het op korte rijafstand van Nederland ligt en je hierdoor kosten kan besparen en ook buiten de zomervakantie makkelijk een weekendje of midweekje er lekker sportief tussenuit kan!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook