fb
Damespraatjes Damespraatjes

De 9 meest onvergetelijke momenten en plekken van Marit in Thailand

Als je mij vraagt om één land in Azië te kiezen waar ik ieder jaar toe mag, dan zeg ik voluit Thailand! Thailand heeft alles wat ik zoek; een grote wereldstad als Bangkok waar ik met gemak een hele zomervakantie door zou kunnen brengen. Maar ook prachtige natuurgebieden, poedersuiker witte zandstranden, een constante temperatuur en daar bovenop het heerlijkste eten! Hieronder de 9 bijzondere momenten en plekken die ik jullie niet wil onthouden.

1. Sensi Paradise Resort op Koh Tao

We verbleven op Koh Tao tijdens onze eerste reis door Tahiland in 2004 en werden vlak daarvoor dus voor het eerst geconfronteerd met een oververhit Bangkok (waar ik later enorm van ben gaan houden. Na een paar dagen Bangkok en een nachttrein rit naar Surat Thani, kwamen we met de boot aan op Koh Tao. Prachtig! 12 jaar later zal er ongetwijfeld het één en ander veranderd zijn maar voor mij was deze eerste kennismaking met de paradijselijke Thaise stranden onvergetelijk.

sensi-paradise-resort-koh-tao

2. Fietsen door Bangkok

Inmiddels een enorme toeristen trekker, maar daarom niet minder  leuk! Wij deden de ochtendrit door China Town. Je fietst letterlijk over marktjes en door huiskamers, bezoekt tempels die je anders nooit had ontdekt en gaat op het pondje naar de overkant van de rivier waar je ziet hoe de verkopers uit Chinatown nu echt wonen.

3. Mae Sa Valley Resort boven Chiang Mai

Een heel mooi resort (inmiddels enorm gemoderniseerd) waar we allerlei cursussen konden doen, van papierscheppen tot parasols beschilderen tot koken. Wat me met name altijd bijblijft van deze plek is de enorme rust.

activities-maesa-valley-resort

4. Kanoën door de mangrove wouden van Phang Nga Bay

We verbleven op Phuket (echt niets mis mee!) in het Chedi hotel. Vandaar deden we een dagexcursie waarbij we een aantal tempels bezochten en gingen kanoën in de Phang Nga Bay. Een totaal andere, aktieve, manier om de natuur van Thailand te ontdekken.

5. Foodtour door Bangkok in een TukTuk

Mijn oudste dochter heeft vorig jaar een aantal maanden in Bangkok gewerkt en gewoond en als goede moeder breng je je dochter de eerste dag naar haar werk, toch? Samen twee weken in Bangkok was een feestje en zal ik nooit vergeten. We ontdekten Foodtours in Bangkok en hebben via hun een avond foodtour gedaan. Je bezoekt zes plekken met de TukTuk onder andere  de foodstal met de beste pad thai, de bloemenmarkt, een rooftop bar etc. Aanrader!

bangkokfoodtours

6. Het eten van de eerste banana pancake

Banana pancake. Is er iets lekkerder dat werkelijk nergens anders in de wereld te krijgen is? Een mierzoete crispy pannenkoek met banaan, nutella en gecondenseerde melk. Kost € 0,60  en ik kan er iedere dag wel één op.

7. Boottocht vanaf het Rocky resort Koh Samui

We verbleven in het Rocky Resort op Lamai Beach op Koh Samui. Het resort heeft een eigen boot waar ze tochten mee organiseren. Onze mazzel was dat we de enigen waren die die dag de tour hadden geboekt. Met zijn vieren langs onbewoonde eilandjes met poedersuikerzand, snorkelen, heerlijk lunchen aan boord. Tijdens een latere reis zaten we in een ander hotel maar hebben toch bij het Rocky Resort de boot tour geboekt, en weer waren we helemaal alleen!

rocky-resort-samui

8. Mango Tree restaurant Patpong

Traditie! De eerste avond in Bangkok móeten we altijd eten bij de Mango Tree op Patpong en dan met name vanwege de Miang Kham, een Thais gerecht bestaande uit ‘pepperleaves’ die je vult met klein gemalen pinda’s, gember, ui, zoete palmsiroop, citroen en pepertjes. Vervolgens vouw je het blad dicht  en stopt het geheel in je mond.

9. Restaurant Wine I love you!

Niets bijzonders qua eten, meer Amerikaans dan Thais. Maar de Wine I love you in de Foodhall van het Emquartier, nieuwste mall in Bangkok, heeft een geweldig buitenterras op de 7e verdieping. Het is altijd vroeg donker in Thailand dus het uizicht over Sukhumvit Road is geweldig!

Lees ook: Mara en Sandra krijgen New York tips van Marit

Marit Koek werkt al jaren in de entertainment business waar zij vanuit haar bedrijf I Mind Your Business de belangen berhartigt van bekende Nederlanders zoals Heleen van Royen, Caroline Tensen en Lodewijk Hoekstra. Haar grootste passie is echter reizen, waarbij ze haar dochters (21 en 24) van jongs af aan meesleept. Nu ze wat ouder zijn reist ze weer veel met haar man alleen.

1 reactie

Denise - Follow my footprints -

Thailand is inderdaad een héérlijk land! Ik heb er een jaar gewoond, al weer even geleden, en mis het nog steeds.

Reageer ook