fb
Damespraatjes Damespraatjes

De 10 leukste televisieprogramma’s voor vrouwen

Met alle ballen die wij als vrouw in de lucht moeten houden blijft er weinig tijd over om even relaxt voor de buis neer te zakken. Werk, sport, kinderen en een sociaal leven slurpen veel van de 24 uur die er in een dag zitten op. De redactie van Tv-Vrouw heeft een TOP 10 van favoriete televisieprogramma’s voor vrouwen in kaart gebracht, zodat jij alleen nog maar af hoeft te stemmen op de juiste dag naar de juiste zender. 

1 & 2. Married at First Sight en B&B Vol Liefde

Deze twee strijden om de eerste plaats en het is dan ook moeilijk kiezen welke van deze twee heerlijke programma’s de nummer 1 positie heeft verdiend. Springen we gelijk in het huwelijksbootje of gaan we liever in een bed & breakfast logeren en flirten in de zomerzon? Het goede nieuws is dat we niet hoeven te kiezen waar we naar gaan kijken, want B&B Vol Liefde begint deze zomer al terwijl we op Married at First Sight nog moeten wachten tot begin 2024. B&B Vol Liefde – vanaf 10 juli 2023 op RTL4.

3. Boer zoekt Vrouw

In april zagen we al de kennismaking met de boeren en het nieuwe seizoen start op 3 september 2023. Wij kunnen niet wachten! Het KRO-NCRV programma Boer zoekt Vrouw staat weer garant voor avonden lief en leed delen met de boeren en hun potentiële liefdes. Boer zoekt Vrouw – vanaf 3 september 2023 op NPO1.

4. Een Huis Vol

Yes, Een Huis Vol komt ook deze zomer weer met een nieuw seizoen. In de populaire serie wordt het leven van vier grote gezinnen gevolgd. Hoe doen zij dat toch met zo’n immens gezin en voor welke uitdagingen komen ze te staan? Kijk en verwonder. Een Huis Vol – medio augustus 2023 op NPO1.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KRO-NCRV (@kro.ncrv)

5. Expeditie Robinson

Hét reality survivalprogramma waarin BN’ers de bikkelharde strijd met elkaar en de elementen aangaan. Het is ieder seizoen weer smullen hoe de bekende deelnemers zich als ware strijders ontplooien en vrienden maar ook zeker vijanden maken op het eiland. Wie wordt Robinson 2023? Expeditie Robinson – vanaf 29 augustus 2023 op RTL4.

6. Dertigers

Deze serie komt terug met een gloednieuw seizoen. Aangezien wij van Tv-Vrouw groot fan zijn,  hoeven wij gelukkig niet lang meer te wachten op alle perikelen van de vriendengroep. Het was even spannend of er nog een vervolg zou komen, omdat alle personages inmiddels de 40 al bijna aantikken, dus wij zijn happy! Dertigers –  vanaf 3 juli 2023 elke werkdag op NPO 3

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ☰ BNNVARA (@bnnvara)

7. Lang Leve de Liefde

Een fijne datingshow waarbij de deelnemers minimaal 24 uur doorbrengen met hun date. Het programma kent inmiddels vele markante deelnemers en bizarre situaties waardoor wij bij Tv-Vrouw geregeld last hebben van plaatsvervangende schaamte. Lang Leve de Liefde – elke werkdag op SBS6.

8. Blablabla met Schaap

Blablabla met Schaap is een nieuw RTL 4 programma waarin Elise Schaap met de hulp van diverse BN’ers verschillende dialecten probeert over te nemen. Valt zij al snel door de mand of komt de actrice weg met dialecten zoals Limburgs, Haags en Vlaams? Wij zijn gek op Elise en zetten hem dus op voorhand al in onze top 10. Blablabla met Schaap – vanaf 27 juli 2023 op RTL4.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elise Schaap (@elise_is_here)

9. We zijn er Bijna

Wat een heerlijke guilty pleasure! De leeftijd van de deelnemers die aan dit reisprogramma meedoen zou de indruk kunnen wekken dat het een reisprogramma is voor bejaarden, maar niets is minder waar. Juist de knulligheid en de eenvoud van het programma maakt dat het heerlijk wegkijkt en een welverdiende 9e plaats krijgt in onze top 10. We zijn er Bijna – vanaf 15 augustus 2023 op NPO1. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_)

1o. First Dates

Dit is het datingprogramma waarbij we als kijker mee mogen op de eerste date van vrijgezellen. In het First Dates restaurant zien we hilarische, romantische maar ook tenenkrommende dates voorbij komen. Is het liefde op het eerste gezicht of een totale afgang? First Dates – elke werkdag op NPO3.

De mythe dat de programmering in de zomer slechts gebaseerd is op herhalingen hebben we zojuist ontkracht met dit heerlijke lijstje tv-programma’s. Pak je afstandsbediening er maar bij en zap mee met Tv-Vrouw in je spaarzame me-time uurtjes.

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook