fb
Damespraatjes Damespraatjes

Daten tijdens social distancing: zo doe je dat!

Is daten nog wel mogelijk nu we vooral binnen moeten blijven? Waar een wil is, is een weg blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa onder alleenwonenden. Ruim 42% van de ondervraagden geeft namelijk aan in deze periode juist creatief te zijn en zoekt naar mogelijkheden om te connecten met anderen. Single of net een prille relatie? Go the extra mile! Lexa en relatietherapeute en seksuologe drs. Nynke Nijman helpen je deze uitdagende tijden met tips voor een leuk date- en liefdesleven.

Nynke Nijman legt uit dat creativiteit en lef echt een wereld van verschil kunnen maken wanneer je aan het daten bent met een nieuwe vlam: “Niemand heeft een situatie als deze eerder meegemaakt, daardoor wordt je juist geprikkeld om creatief te zijn. Toon lef! Er zijn in dit geval geen kaders voor wat ‘normaal’ is. Het is leuk als je juist dat extra stapje zet voor de ander. Misschien ben je bang dat het teveel is, maar in een periode als deze is niet te veel zijn.” Nynke en Lexa geven vier tips om elkaar virtueel beter te leren kennen.

1. Laat je horen

Nu fysiek contact in veel gevallen uitgesloten is, is het een goed idee om elkaar virtueel op te zoeken. Behalve lange chats valt er natuurlijk veel meer te verzinnen. Een stem zegt vaak veel over de ander, start daarom met een belletje. Vind je dat nog spannend? Dan kun je beginnen met spraakberichten sturen. Wanneer de tijd rijp is om meer van elkaar te zien, kun je beginnen elkaar videobellen via Skype of Facetime.

2. Virtueel diner voor twee 

Ben je de spanning voor het videobellen voorbij dan zijn er meer leuke dates die je op afstand met elkaar kunt ondernemen. Kook bijvoorbeeld samen virtueel een lekkere maaltijd of plan een romantisch virtueel diner voor twee, steek kaarsen aan en maak jezelf mooi voor deze date. Ben je geen held in de keuken? Restaurants spelen in op de behoefte het thuis gezellig te maken, bestel eten bij je favoriete restaurant en laat het bezorgen bij je date.

3. Wees attent

Het sluipt erin, doordat je veel aan je hoofd hebt kan het moeilijk zijn om toch attent te blijven. Attent zijn zit hem vaak in de kleine dingen, maar nu zal je er wat extra moeite voor moeten doen. Stuur elkaar kleine cadeautjes zoals een fles wijn en drink deze vervolgens samen virtueel op. Zoek het in de kleine dingen en probeer iedere dag iets liefs voor elkaar te doen.

4. Go ‘old school’

Back in the days heb je misschien weleens een cassettebandje of cd gemaakt met jouw favoriete muziek, speciaal voor je nieuwe vlam. Tegenwoordig is het ook heel romantisch om een Spotify lijst voor iemand samen te stellen. Je kunt ook een persoonlijk fotoboek maken voor je date, waarin je een privé kijkje in je leven geeft. In de categorie ‘old school’ scoort een handgeschreven kaartje of liefdesbrief ook nog steeds erg hoog. Of speel samen een ouderwets potje ‘wie ben ik’ of Trivia via de app, dat staat ook garant voor een avondje plezier.

Het zijn uitdagende tijden als je op zoek bent naar liefde of elkaar net hebt leren kennen. Een kwart van de alleenwonenden ziet dit als dé uitgelezen kans om elkaar eerst beter te leren kennen. Je hebt meer tijd en je ontdekt de creatieve kanten van elkaar die je in een normale setting wellicht pas na een lange periode zou ontdekken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook