fb
Damespraatjes Damespraatjes

Daten met Darla #10: Op date met Floor

“Darla? Hallo?” Ik hield mijn adem in. De vertrouwde stem van Floor zorgde voor een torenhoge hartslag. Het liefst wilde ik ophangen maar dat was natuurlijk heel stom. “Is alles wel oké met je? Zeg nou ’s wat!” Floors stem werd steeds wanhopiger. “Ja, alles is goehoed.” Ook dat nog, mijn stem sloeg over.

Aan de andere kant van de telefoon klonk gegrinnik. Ik schaamde me enorm. “Doen je knieën nog zeer?” Ik knikte en besefte dat Floor dat niet kon zien. Ik had ze toen ik thuiskwam gelijk schoongemaakt en er jodium in gespoten. Ik ging tegen het plafond van de pijn. We zwegen allebei. “Dar? Ik wil je graag zien. Ga je vanavond met me eten?” Mijn hart maakte een sprongetje.

Met moeite kreeg ik mijn skinny over mijn benen. Toen ik de knoop dichtdeed hield ik mijn adem in. Ik trok een rode blouse over mijn hoofd modelleerde mijn haar. Ik was zenuwachtig, ondanks dat ik Floor al heel lang kende. Het was een jeugdvriend en vroeger hadden we om elkaar heen gedraaid. Ik was straalverliefd, maar er was nooit iets gebeurd tussen ons.  Toen ik het restaurant binnenstapte, zag ik hem al zitten. Blij stond hij op een kuste me op mijn wangen. De ober bracht een fles witte wijn en we dronken en kletsten lekker door. “Ik was zo nerveus en vond haar echt heel leuk. Ik had geen idee of dat wederzijds was. Ik stelde voor om naar de bios te gaan en zei dat ze bij me achterop de fiets kon zitten. Dus ik trappen en een heel verhaal afsteken. Ze antwoordde helemaal niet en toen ik omkeek zag ik dat ze niet meer achterop zat. Mijn date was halverwege van de bagagedrager gevallen en dat had ik helemaal niet gemerkt. Zo gênant. Dus ben ik teruggefietst en vond haar op een bankje. Heel ongemakkelijk. Het is niets tussen ons geworden.” Ik had buikpijn van het lachen. Floor had dus ook regelmatig dates en ik was zo blij om te horen dat ik niet de enige was die onderuit ging tijdens een eerste afspraakje.  Ik vertelde hem over René. Floor schudde zijn  hoofd. “Die gozer is niks voor jou, Darla, dat hoor ik zo. Snel afkappen die handel.”

De grote vraag die ik wilde stellen, bleef tussen ons in hangen. Als ik naar het meisje met maatje zero zou vragen wist ik hoe het zat. Maar het niet weten was misschien wel fijner. Ik wilde niet horen dat zij zijn vriendin was en dat hij haar had ontmoet via een datingsite. “Wat ga je doen met René?” Ik haalde mijn schouders op. Ik wist het niet, had er nog niet goed over nagedacht. “Wie was die vrouw waarmee je vanochtend liep?” Ik was het helemaal niet van plan geweest, maar opeens hoorde ik mezelf toch de vraag hardop stellen.

Floor werd rood en kuchte.

Lees hier de vorige blogs van Darla.

Darla (36 jaar) woont en werkt in Utrecht. Ze is single en verlangt hevig naar een kind. Omdat ze niet goed weet waar ze Mister Right kan vinden, heeft ze zich ingeschreven op verschillende datingsites. Over haar dates en zoektocht naar een man, blogt ze wekelijks op Damespraatjes.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook