fb
Damespraatjes Damespraatjes

Indy komt dankzij de flitsbezorgers nooit meer in de supermarkt: “Mijn vriendinnen noemen me lui”

De één is er helemaal wild van, de ander had ze liever niet gezien: flitsbezorgers. Op steeds meer plekken zijn de supersnelle boodschappen bezorg services beschikbaar en een toenemende hoeveelheid mensen kan ze al niet meer uit hun dagelijks leven wegdenken. Zo ook de 30-jarige Indy, die sinds een aantal weken dagelijks flitsbezorgers aan de deur heeft. Zij is er heel blij mee, maar haar vriendinnen vinden haar maar lui. Ze is heel benieuwd hoe andere mensen hierover denken. Lees hier haar verhaal!

“Sinds ik moeder ben en vijf dagen per week werk, heb ik structureel tijd te kort. De wekker gaat om zes uur en ’s avonds rond tien uur ben ik pas klaar met alles”, vertelt Indy. “Dagen kunnen echt als overleven voelen, vooral als James een slechte nacht achter de rug heeft. Mijn man is arts werkt veel onregelmatige diensten. Naast mijn fulltime baan sta ik er thuis op veel momenten alleen voor.”

Lekker

Indy wil alles behalve klagen. “Laat ik voorop stellen dat we het goed hebben. Kees en ik zijn gelukkig samen, James is een heerlijk ventje en we hebben allebei werk dat goed verdient en ook nog eens leuk is. Wel zorgt ons volle leven er soms voor dat ik af en toe tegen overspannenheid aanzit en in het weekend regelmatig helemaal instort. Die zaterdag ochtenden werden door het boodschappen doen heel erg onrustig.”

Bomvolle supermarkt

Toen de flitsbezorgers hun intrede deden was Indy dan ook helemaal in haar nopjes. “Ik vond het heerlijk! Eindelijk niet meer nadenken over alle maaltijden die we die week zouden gaan eten en geen zaterdagochtenden in de bomvolle supermarkt meer. Als ik nu thuis kom uit mijn werk open in de app, gooi mijn mandje vol met het eten voor die avond, ontbijt en lunch voor de volgende dag, vaak nog wat luiers, verzorgingsproducten of huishoudmiddelen en een kwartiertje later is het er.”

Iets duurder

De flitsbezorgers staan zes á zeven dagen per week bij Indy voor de deur. “Ik kan werkelijk geen nadeel aan deze dienst bedenken. Het is ietsjes duurder en het assortiment wat kleiner, maar het is eigenlijk altijd gewoon prima. In het weekend gaan we wel graag naar een lekkere slager, groenteboer, bakker en kaaswinkel. We vinden het op dat soort momenten wel fijn om meer keuze te hebben. Maar daar is dan ook de tijd voor én het zijn leuke winkels om te komen.”

Gemakzuchtig

Indy is lyrisch over de flitsbezorgers, maar haar vriendinnen vinden het vrij bizar dat Indy er zo goed als elke dag gebruik van maakt. “Zij vinden het gemakzuchtig en laatst noemde iemand me zelfs lui. Ze vragen zich af waarom ik niet gewoon één keer per week alle boodschappen laat bezorgen. Dit vergt echter ook weer tijd en moeite omdat ik dan voor zeven dagen moet bedenken wat we willen eten. Ik heb daar gewoon geen zin in. Ik vind het heerlijk dat ik nú iets wil en het tien minuten later op mijn aanrecht heb staan. Het maakt mij dan niet uit als het wat duurder is. Sinds het wegvallen van alle boodschappenstress zit ik lekkerder in mijn vel en ben ik verlost van het eeuwige plannen van maaltijden. En als ik in de avond plotseling zin heb in een stuk chocola, laat ik ze ook komen. Niets mis mee toch?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fiene -

Heerlijk als je het kan en je kan het missen prima toch?

Anna -

Als dit voor jullie goed werkt dan moeten jullie dat zo doen. Lijkt mij niks mis mee.

Joris -

Goh, misschien een idee om allebei eens wat minder te werken. Zie je elkaar en je kind nog eens, hoeft het minder naar opvang en kun je rustig boodschappen doen zonder het weekend in te storten en tegen vermeende aan te hikken. Soms is het zo makkelijk.

Reageer ook