fb
Damespraatjes Damespraatjes

Damespraatjes-redacteur springt gracht in voor ALS

Vorig jaar stond ze langs de kant haar zwemmende vriendinnen aan te moedigen, dit jaar springt ze zelf de grachten in. Karin van Leeuwen, redacteur van damespraatjes.nl heeft zin in de Amsterdam City Swim, een zwem-evenement om aandacht voor de ziekte ALS te vragen. “Ik ben al hard aan het trainen en geld aan het ophalen voor de stichting ALS”, aldus de sportieve Karin.

Karin 1

Jaren terug zag Karin bij De Wereld Draait Door een jonge jongen met zijn vader. De vader zat in een rolstoel en leed aan ALS. “Wat mij zo enorm aangreep, is dat die zoon, met een zakdoek wat spuug bij de mond van zijn vader afveegde. Zijn vader kon dat zelf niet meer. Met tranen in mijn ogen bekeek ik het.” Ze vergat het fragment, tot vorig jaar. Toen barste de Ice bucket challenge op Facebook los. Daar deed ze niet aan mee, maar ze sponsorde wel haar sportmaatje die meedeed aan de Amsterdam City Swim. “Ik werd uitgenodigd om te komen kijken. Ik stond langs de grachten, zag talloze zwemmers voor het goede doel ploeteren en dacht: ‘dat wil ik volgend jaar ook.’”

Gulle vrienden

De inschrijving startte in april en Karin zorgde ervoor dat ze een startbewijs kreeg. Samen met twee sportvriendinnen en de vader van een van de vriendinnen, springt ze zondag 6 september in de gracht. Het sponsorbedrag dat minimaal 400,00 euro moet bedragen, heeft ze inmiddels bij elkaar. “Ik zette een oproep op Facebook om mij te sponsoren voor ALS en velen gaven gehoor aan die oproep. Echt zo gaaf”, vindt Karin. Het valt haar op dat haar Facebookvrienden gul zijn. “Maar dan hoor ik later dat ze iemand in hun omgeving hebben die de ziekte heeft of er aan is overleden. En dat ze het leuker vinden om ALS te steunen via een donatie aan mij, dan ‘zomaar’ geld over te maken naar ALS.”

Karin 2

Smerig water

Ziet ze er niet tegen op om de grachten in te springen? “En dat vieze water in te slikken?”, lacht Karin, “welnee. Ik houd van zwemmen en spring in alle plassen en meren. Dat maakt me niet uit. Bovendien heb ik drie jaar terug een tetanusinjectie gekregen, dus ik ben wel beschermd.” Trainen doet ze in het zwembad, maar ook in de Loosdrechtse plassen. “In het zwembad is het veel makkelijker; het water is schoon en je zwemt heen en weer. Zwemmen in het open water is anders. Het water klotst en je kunt de bodem niet zien.”

Ze kan niet wachten tot het 6 september is. “Het is zo’n happening in Amsterdam en het is zo fijn om met tweeduizend andere zwemmers geld bij elkaar te zwemmen voor ALS. Ik realiseer me dan hoe gezond en gelukkig ik ben dat ik dat kan doen. Mijn gezonde lijf inzetten voor mensen die lijden aan ALS geeft me een goed gevoel. En de support van mijn sponsoren zorgt ervoor dat ik die 2 kilometer met gemak afleg”, besluit Karin vastberaden.

Karin sponsoren? Ga naar http://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemer/karinvanleeuwen/

ALS

 

 

 

 Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook