fb
Damespraatjes Damespraatjes

Damespraatjes kookt uit Melk en Dadels: Tortilla Francesa

Als je het journaal mag geloven lijkt de kloof tussen de Nederlandse en Marrokaanse gemeenschap steeds groter te worden. Bevolkingsgroepen gaan zich tegen elkaar afzetten en soms loopt de discussie hoog op. Maar, in plaats van recht tegenover elkaar te staan, kunnen we ook wat anders doen: bruggen slaan. In Melk en Dadels staan 100 recepten van twintig Marrokaanse moeders en hun kinderen, waaronder die van chefkok Mounir Toub, cabaretier Najib Amhali, styliste Ilham Mestour en rapper Sef. Het is een prachtig boek met authentieke recepten en het is verkozen tot Kookboek van het Jaar 2014. We kunnen niet anders dan er zelf uit proeven!

In een serie van 4 artikelen geven we jullie 4 recepten uit het boek die wij zelf getest hebben. Deze week: Tortilla Francesa, een tortilla op Marrokaanse wijze. Toegankelijk, snel en vers.

Tortilla Francesa

Ingredienten // 4 personen

2 uien
2 tenen knoflook
1/2 bosje peterselie
3 grote vastkokende aardappelen
olijfolie
6 eieren
peper en zout

Bereiden

  • Pel en snijd de uien en knoflook grof. Hak de peterselie fijn.
  • Schil en snijd de aardappelen in patatjes
  • Doe in twee koekenpannen een ruime scheut olijfolie. Bak in de ene pan de uien met de knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn. Bak in de andere pan de patatjes goudbruin op middelhoog vuur.
  • Klop de eiren los in een grote kom. Voeg zout en peper, de gebakken patatjes, peterselie en de uien en knoflook toe.
  • Verhit een kleine koekenpan en doe er een ruime scheut (ongeveer 2 dl) olijfolie in. Schep het eimengsel erin zodra de pan goed heet is, maar laat de olie niet verbranden. Zet het vuur na 2 minuten en bak het mengsel goudbruin en gaar.
  • Laat de tortilla op een bord glijden. Laat omgekeerd weer in de pan glijden en bak op een laag vuur verder gaar.

Zelf proberen?

Wil je dit mooie gerecht en de andere recepten uit Melk en Dadels ook een keer proberen? Het boek is verkrijgbaar voor € 24,95.

Koop bij bol.com

Melk en Dadels

Reageer ook