fb
Damespraatjes Damespraatjes

Damespraatjes kookt uit Melk en Dadels: Oma’s Hangop

Op TV lijkt de kloof tussen de Nederlandse en Marrokaanse gemeenschap steeds groter te worden. Bevolkingsgroepen gaan zich tegen elkaar afzetten en soms loopt de discussie over de immigranten hoog op. Maar, in plaats van recht tegenover elkaar te staan, kunnen we ook wat anders doen: bruggen slaan. In Melk en Dadels staan 100 recepten van twintig Marrokaanse moeders en hun kinderen, waaronder chehkok Mounir Toub, cabaretier Najib Amhali, styliste Ilham Mestour en rapper Sef. Het is een prachtig boek met authentieke recepten en is genomineerd om Boek van het Jaar 2014 te worden. We kunnen niet anders dan er zelf uit proeven!

In een serie van 4 artikelen geven we jullie 4 recepten uit het boek die wij zelf getest hebben. Deze week: Oma’s Hangop, een fris dessert. Makkelijk, vers en authentiek.

Hangop

Ingrediënten // Voor 4 personen

1/2 liter Turkse Yoghurt
250 g bramen (vers of bevroren)
2 a 3 eetlepels suiker

Bereiden

  • Bekleed een fijne zeef met een schone kaasdoek of (niet met wasverzachter gewassen) theedoek. Schep de yoghurt erin en laat een paar uur of een nacht uitlekken in de koelkast.
  • Breng intussen de bramen aan de kook met de suiker en een klein scheutje water (hoeft niet als ze bevroren zijn) en laat circa 15 minuten zachtjes koken. Pers de bramen door een zeef en vang het sap op. Laat afkoelen en bewaar in een flesje in de koelkast.
  • Serveer de hangop (uigelekte yoghurt) in schaaltjes en schenk er wat bramensap op.

Zelf proberen?

Wil je dit mooie gerecht en de andere recepten uit Melk en Dadels ook een keer proberen? Het boek is verkrijgbaar voor € 24,95.

Koop bij bol.com

 

Melk en Dadels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook