fb
Damespraatjes Damespraatjes

Damespraatjes kookt uit Melk en Dadels: Geroosterde Paprikasalade

Op TV lijkt de kloof tussen de Nederlandse en Marrokaanse gemeenschap steeds groter te worden. Bevolkingsgroepen gaan zich tegen elkaar afzetten en soms loopt de discussie over de immigranten hoog op. Maar, in plaats van recht tegenover elkaar te staan, kunnen we ook wat anders doen: bruggen slaan. In Melk en Dadels staan 100 recepten van twintig Marrokaanse moeders en hun kinderen, waaronder chehkok Mounir Toub, cabaretier Najib Amhali, styliste Ilham Mestour en rapper Sef. Het is een prachtig boek met authentieke recepten en is genomineerd om Boek van het Jaar 2014 te worden. We kunnen niet anders dan er zelf uit proeven!

In een serie van 4 artikelen geven we jullie 4 recepten uit het boek die wij zelf getest hebben. Deze week: Geroosterde Paprikasalade, een gezonde salade. Pittig, snel een heel bijzonder.

Ingrediënten // 4 – 6 personen

5 rode paprika’s
1 rood pepertje
3 teentjes knoflook
olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
peper en zout

Bereiden

  • Rooster de paprika’s in de vlam van het gasfornuis op boven de barbecue tot ze zwart zijn
  • Laat de zwartgeblakerde paprika’s in een afgesloten plastic zak afkoelen (zo laat het zwarte velletje makkelijker los). Pel de paprika’s: verwijder alle zwarte velletjes en de zaadlijsten.
  • Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de peper en de knoflook fijn.
  • Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan n bak hierin op matig vuur de paprika’s met het pepertje en de knoflook, paprikapoeder, komijn en naar smaak peper en zout. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken.

Zelf proberen?

Wil je dit mooie gerecht en de andere recepten uit Melk en Dadels ook een keer proberen? Het boek is verkrijgbaar voor € 24,95.

Koop bij bol.com

 

Melk en Dadels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook