fb
Damespraatjes Damespraatjes

Damesbloopers #1 De blooper van Marie bij de fietsenwinkel

We belanden allemaal wel eens in een situatie dat het schaamrood naar je kaken stijgt, je hartslag versnelt en je handen zich langzaam vullen met zweet. Het zijn de momenten dat je het liefst door de grond wil zakken of op z’n minst wil opgaan in het niets. Ver weg van de blunderscene. Hoewel soms tenenkrommend afschuwelijk, kunnen blunders voor anderen uiterst vermakelijk zijn en anekdotes worden die nog jaren na dato worden verteld op verjaardagen. Damespraatjes deelt de blunders, elke week een van een lezer. Want: gedeelde smart is immers halve smart…

De eerste die een blunder deelt, is Pien. “Het is niet een eigen blunder, maar een die mijn oude tante maakte. Nog steeds moet ik er zo vreselijk om lachen als ik er aan denk of als ik het vertel. Mijn tante, laten we haar Marie noemen, is een heel fit mens. Tot haar tachtigste reed ze nog auto, en goed ook. Toen haar zicht achteruitging haalde ze diep adem en leverde haar rijbewijs in. Zag in dat het niet verantwoord was om nog verder te sturen. Een vrouw die bij de pakken neer gaat zitten is het niet, dus ze kocht een sportieve tourfiets om samen met haar vriend, die nog ouder is dan zij, tochtjes te maken.

Zo wil ik ook oud worden

Ze maken mooie tochten en eten samen hun boterhammetjes op terwijl ze op bankjes met prachtig uitzicht uitrusten. Zelfs in de herfst en winter blijft mijn tante, met of zonder haar vriend, fietsen. Ze wordt er rustig en blij van en ‘het houdt mijn stramme lijf in een soort van conditie’ zegt ze altijd. Tante Marie is een voorbeeld voor mij, zo wil ik ook oud worden. Naast dat ze sportief is, is ze ook onwijs, niet altijd bewust, grappig. Het is een leuk mens om te zien, vrolijke kleren en soms kleedt ze zich net even te jong, maar bij haar is het oke.

Warme hoofdband

Vorig jaar toen het kouder werd, wilde ze per se blijven fietsen. Ze zei: ‘als ik me goed aankleed dan kan het best’. In een fietswinkel koopt ze haar kleding. Winddichte jassen, van die warme hoofdbanden die je oren warm houden en een gevoerde fietsbroek. Ik vind dat geweldig. Over de tachtig is ze hè! En nou komt het.

Wintertenen

Uit de rekken trok ze allerlei kleding die ze wilde passen. Voor de kassa stond een mand met allemaal bontjes, een soort sloffen. Tante Marie heeft bij koud weer last van wintertenen, en zag die warme slofjes wel zitten voor als ze lekker had gedoucht. Ze pakte een grijze, liep naar de kassa en vroeg aan het meisje: “Mag ik hier de linker van? Maat 39 alsjeblieft?

Uitgestreken gezicht

Het meisje keek met open mond naar mijn tante, kon eigenlijk haar lachen niet inhouden maar vond het onbeleefd een oudere dame uit te lachen en antwoordde dus met uitgestreken gezicht:

‘Dat zijn geen sloffen mevrouw. Dat zijn bonthoesjes voor over uw zadel.’

Heb jij een blunder die je wilt delen? Laat het ons weten! Mail naar: en wie weet lees je je eigen blunder terug op Damespraatjes. Zou hilarisch zijn toch!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Char -

Ik dacht, nu gaat het komen… maar niet.. Dit noem ik nou geen gigantisch blunder…

Char -

Gigantische*

Reageer ook