fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dakloze vrouwen vertellen hoe ze met hun menstruatie omgaan – en het is hartverscheurend

In een van mijn blogs hebben jullie kunnen lezen hoe ik word als ik ongesteld ben; een monster. Dit komt natuurlijk door de hormonen en de buikpijn, maar gelukkig kan ik het mezelf thuis gemakkelijk maken. Dit maakt het een heel stuk minder vervelend. Laatst zag ik een video waarin dakloze vrouwen werden gevraagd hoe zij met hun menstruatie omgaan. En dat is heel anders dan ik het doe.

Het breekt mijn hart om te zien hoe zwaar deze vrouwen het hebben. Ze hebben eigenlijk geen geld voor maandverband en tampons, dus gebruiken vaak sokken, wc-papier, plastic zakjes of wc-papier. Ook hebben ze geen douche of badkamer tot hun beschikking en moeten ze zich dus wassen met kopjes koud water in openbare toiletten. Als ze last van kramp hebben, moeten ze hopen dat ze een fles warm water kunnen krijgen bij Starbucks, maar verder is er weinig aan te doen.

In de onderstaande video zie je het verhaal van dakloze vrouwen en hun menstruatie.

Ben jij hier ook zo van geschrokken? Praat met ons mee via de comments onder dit artikel!

Reageer ook