fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dakloze man vraagt niet om geld, maar deelt zijn CV uit: “Ik word nu overspoeld door aanbiedingen”

Iedereen die eens zonder baan heeft gezeten, weet wat voor ongelofelijke onzekerheid dit met zich mee kan brengen. Je maakt je natuurlijk zorgen over geld, maar het is ook niet fijn dat je het gevoel kunt hebben een beetje buiten de samenleving te staan. Zo snel mogelijk een nieuwe baan vinden is dan ook de beste oplossing. Maar wat als dat niet lukt?

Geen inkomen

Veel mensen hebben een sociaal vangnet, waar ze hulp kunnen krijgen als het zelf even niet lukt. Ook de Nederlandse overheid zorgt over het algemeen goed voor haar inwoners, door het verstrekken van een eventuele uitkering. Waar dit nét anders is geregeld, is de Verenigde Staten. Hier krijg je niet zomaar een uitkering en is de kans dan ook veel groter om op straat te komen staan wanneer je geen inkomen hebt. Dit gebeurde ook de 26-jarige David Casarez.

Dakloos en werkloos

David kwam op straat te staan, toen hij voor een langere periode weinig werk had. Ruim een jaar leefde hij uit zijn auto en solliciteerde zich ondertussen een slag in de rondte. Helaas zonder succes… Vorige week besloot hij het anders aan te pakken. Hij maakte printjes van zijn CV, tekende een bord en ging langs de weg staan. “Homeless and hungry 4 succcess. Take a resume” zagen de vele mensen op zijn bord staan toen ze langsreden.

Viral foto

Eén van de mensen die David zag staan, was Jasmine Scofield. Ze besloot een foto te maken en deze op Twitter te delen. Binnen no-time werd de foto van David duizenden keren gedeeld en stroomden de baankansen binnen.

Bijzonder

Wij vinden het een heel bijzonder verhaal! Je moet echt wel even een drempel over om zo langs de weg te gaan staan. Zou jij deze methode gebruiken wanneer je dakloos en werkloos bent? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook