fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dagje voor jezelf? 5 dingen om te doen!

Heb je (eindelijk!) weer eens een dagje voor jezelf? Maak daar dan zeker iets van. Me-time is heel belangrijk, om tot rust te komen en voor ontspanning te kiezen. Met de volle agenda’s weten we soms niet meer goed te bedenken wat te doen op een vrije dag. Op zoek naar inspiratie? Die vind je zeker in deze blog!

Beauty routine

Is er iets heerlijker dan een uitgebreide beauty routine doen, juist op een dag dat je er alle tijd voor hebt? Zo leg je jezelf echt eens in de watten. En daar komen we eigenlijk veel te weinig aan toe met onze drukke agenda’s. Neem bijvoorbeeld de tijd voor een uitgebreid bad. Of sta een keertje wat langer onder de douche, terwijl je je haren wast met je favoriete shampoo. Daarna neem je ook de tijd voor je huidverzorging. Voed je huid met een kwalitatieve crème. Verder kies je voor gerichte verzorging. Zo pak je met een anti spot serum pigmentvlekken aan. Ook geef je je huid een glow, dankzij de krachtige formule met onder andere vitamine C. Voorafgaand kun je je huid trouwens ook reinigen en peelen, om je huid weer als nieuw te laten voelen.

Naar buiten toe

Begin je dag dus met die uitgebreide beauty routine. Daarmee kom je namelijk echt weer tot jezelf. En ook je huid en haar zijn je dankbaar als je ze goed verzorgt! Bij Garnier Nederland vind je de juiste beautyproducten. Vervolgens heb je natuurlijk nog de rest van de dag voor je. Ga lekker naar buiten toe, zeker als het weer het toelaat. De natuur om je heen doet je immers goed. Als het lukt, kun je zelfs een mooi natuurgebied bezoeken. Heb je een bos bij je in de buurt? Of het strand, of een meertje? Hier kun je heerlijk wandelen. Fietsen kan ook natuurlijk. Of wat denk je ervan om een duik te nemen, bij een hogere temperatuur buiten? Al is het ook al genieten om een kleedje en een boekje neer te leggen, en gewoon te loungen in de buitenlucht. Mocht je geen zin hebben om de deur uit te gaan, kan dat zelfs in eigen tuin.

Lezen of luisteren

Neem de tijd om ergens naar te lezen of luisteren! Juist op een vrije dag kom je hieraan toe. Misschien heb je een boek op de plank liggen dat daar al lang op je ligt te wachten. Of zelfs meerdere boeken. Of je nu helemaal wilt verdwijnen in een goed fictieverhaal of liever nieuwe kennis wilt opdoen met een non-fictie boek over een interessant onderwerp, jij bepaalt natuurlijk. Zo heb je in ieder geval het gevoel dat je je tijd nuttig besteedt. Maar je kunt net zo goed je favoriete tijdschrift doorbladeren. Ook luisteren is een aanrader. Zet je lievelingsmuziek op en luister er weer eens aandachtig naar. Of zet juist een podcast op waarin een verhaal wordt verteld dat jou interesseert. Genoeg opties in ieder geval!

Lekker winkelen

Vind je het heerlijk om te shoppen? Ook daar kun je natuurlijk de tijd voor vrijmaken. Ga in je eentje naar de stad toe en bezoek je favoriete winkels. Het is daarbij juist zo ideaal als je er alle tijd van de wereld voor hebt. En als je in je eentje winkelt, hoef je met niemand anders rekening te houden. Thuis vanaf de bank online shoppen kan natuurlijk ook, als je daar meer behoefte aan hebt. Dat betekent ook dat je thuis alles uitgebreid kunt passen, in alle rust. Vaak is het zo makkelijker om te bepalen of je een kledingstuk nu wel of niet wilt houden. In de winkel kun je daar immers best eens een overhaaste beslissing over maken. Naast kleding kun je natuurlijk nog meer shoppen, van nieuwe spullen voor je interieur tot cadeautjes voor je naasten.

Uitgebreid koken

Sta je graag in de keuken? Uitgebreid koken is nog zo’n goede activiteit als je een dag voor jezelf hebt. Maak een nieuw recept klaar. Wat heb je altijd al eens willen bereiden, maar ben je nog niet eerder aan toegekomen? Iets lekkers bakken is trouwens ook een leuk idee. Of je het nu helemaal zelf opsmikkelt of het liever uitdeelt, je hebt je in ieder geval goed vermaakt.

Kies lekker zelf uit waar jij zin in hebt tijdens een vrije dag. Hopelijk haal je inspiratie uit de bovenstaande tips! Laat verder je telefoon vooral in de hoek liggen. Jij hoeft immers niet te worden gestoord tijdens je me-time momenten. Die zijn helemaal voor jouzelf bedoeld!

Afbeelding: Roberto Nickson on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook